5 x recepten met havermout

Havermout, iedereen wordt er mee dood gegooid! Dat is natuurlijk niet voor niets, havermout is gezond. Havermout verlaagt de cholesetrol gehalte, glutenvrij, bevat antioxidanten, veel vezels, rijk aan eiwitten, en weinig suiker. Havermout is ook nog eens snel te bereiden, niet duur en je kan eindeloos varriëren. In deze blog deel ik verschillende havermout recepten zodat jullie een idee krijgen wat je er allemaal mee kunt maken.

Aangezien bijna iedereen wel de havermout papjes kent deel ik die niet maar als je daar naar op zoek bent, die staan ook gewoon op mijn site! Klik hier voor een havermout pap.

  1. Havermout koekjes met gesmolten pure chocolade 
    Met maar liefst 3 ingrediënten heb je deze koekjes in elkaar! Havermout, banaan en chocola. Succes! img_4090
  2. Speculaas granola met quinoa en havermout
    Granola kun je toevoegen aan je kwark of yoghurt. Vergelijk het met cruesli uit de winkel. Ik heb ook een versie met stukjes pure chocolade en kokos. 

IMG_0112

3. Overnight oats met blauwe bessen of overnight oats met banaan en cacao
Als je haast hebt is dit echt een ideaal recept. Je zet in de avond je glaasje havermout        met melk klaar, topt hem de volgende ochtend af. Snel opeten en gaan!
img_1792-1

4. Eiwit pannenkoekjes
Op mijn blog staan diverse pannenkoekjes maar de laatste tijd maak ik zelf de eiwit pannenkoekjes het meest. Kost misschien wat meer tijd maar je kunt de pannenkoekjes ook de avond van te voren klaar maken!
img_3210-1

5. Smoothie met havermout! 
Dit is ideaal als ontbijt of als snack na het sporten. Even blenden en klaar!
img_4650-1

Mijn favo havermout recept is denk ik de overnight oats en de pannenkoekjes. Ik vind het heerlijk om de tijd te nemen voor mijn ontbijt maar ik ga elke werkdag om 7.30 de deur uit en dan is het ook wel fijn om overnight oats uit de koelkast te pakken en snel weg te kunnen.

Wat is jouw favo havermout recept? 

 

 

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: