Havermout koekjes met chocolade

img_4089-1
Een jaar geleden schreef ik ook een blog over havermout koekjes, helaas (misschien maar goed ook) heb ik deze van mijn blog gehaald. In een jaar tijd is mijn blog behoorlijk gegroeid, ook qua foto’s en inhoud van de teksten. Mijn blog over havermout koekjes was niet optimaal dus heb ik een nieuwe versie gemaakt. Beter, lekkerder en langer houdbaar! Afgelopen week heb ik de koekjes mee naar het werk genomen, prima tussendoortje voor lekkere trek. Ze zijn zoet en vullen, zit chocolade op, ik ga deze zeker vaker maken!

Wat heb je nodig voor ongeveer 10 havermout koekjes?
  • 2 bananen (liefst beetje gerijpt)
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout
  • 130 gram havermout (combinatie teff/havermout is ook mogelijk of havervlokken om een iets grover textuur te krijgen)
  • Optioneel: noten / zaden zoals lijnzaad, sesamzaad, chiazaad, pompoenpitten en zonnebloempitten. Rozijnen of cranberry’s is ook lekker om toe te voegen.
  • Optioneel: pure chocolade (aanrader!)
img_4086
Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden. Prak de banaan in een kom en voeg hier de de droge ingrediënten bij. Ik heb een halve eetlepel van zonnebloem, lijnzaad en sesamzaadjes toegevoegd. Zorg dat je alles goed mengt.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel het mengsel in 10 gelijke delen, maak ze plat met de onderkant van de lepel of met een vork.
Plaats de bakplaat in de oven voor ongeveer 15 minuten. Als de zij kant van de koekjes een bruin kleurtje krijgen zijn ze goed, je kan ze ook wat langer erin doen als je ze wat krokanter wilt. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.

Smelt de chocolade au bain marie (steelpan met laagje water op laag vuur, daarboven een kom of andere pan die het water niet raakt) leg daar de blokjes pure chocolade in en blijf continu roeren. Als het gesmolten is kan je dit over de koekjes doen.
Als de chocolade gedroogd is zijn de koekjes klaar en ook een paar dagen houdbaar in de koelkast.
Laat je mij weten als je deze havermoutkoekjes hebt gemaakt? Tag me in een bericht op Instagram of Facebook! 
Advertentie

3 Reacties op “Havermout koekjes met chocolade”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: