Bananenbrood met blauwe bessen

Een tussendoortje die ook nog verantwoord is, wat wil je nog meer! De basis van een bananenbrood is niet ingewikkeld maar toch als ik een bananenbrood maak wil ik hem net weer anders maken dan de vorige keer. Dit keer wilde ik graag bananenbrood combineren met blauwe bessen. Zelf bak ik graag met blauwe bessen, lekkere bite maar ook de kleur (helemaal na het bakken) is mooi!

 • 40 gram volkorenmeel
 • 150 gram havermout
 • 3 bananen
 • 1 el honing
 • 3 eieren
 • 2 tl bakpoeder
 • 1 tl bakin soda
 • 2 el Griekse yoghurt
 • 2 tl kaneel
 • 40 gram walnoten (klein gemaakt)
 • 150 gram blauwe bessen (let op > even mengen met een beetje bloem anders zakken de blauwe bessen tijdens het bakken)

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Prak de bananen, klop de eieren 1 voor 1 er doorheen. Voeg daarna de honing en de Griekse yoghurt toe. Meng samen. Voeg daarna de havermout, volkorenmeel, kaneel, bakin soda, bakpoeder, walnoten toe en meng samen. Voeg als laatste de blauwe bessen toe en spatel voorzichtig om. Spray een cake bakblik in of leg voorzie het van bakpapier. Schenk het mengsel in het blik, strooi nog wat havermout vlokken bovenop en plaats het bananenbrood in de oven. Zet een timer over 45 a 50 minuten en controleer met een saté prikker of het gaar is, zo niet dan nog paar minuutjes langer.

Laat het bananenbrood afkoelen en daarna lekker van genieten!
Tip: zelf vind ik het lekker om nog een laagje pindakaas of zelfgemaakte jam erop te smeren…. :-)

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: