Plaat crumble met blauwe bessen

Een recept wat niet te ingewikkeld is en niet teveel ingrediënten. Dat is waar de meeste naar opzoek zijn. Recept met teveel ingrediënten schrikken mensen van, lijkt dan al snel te moeilijk. Ergens snap ik dat ook wel en ik ben daarom ook extra fan van makkelijke en snelle recepten die lekker zijn! Net zoals dit recept is het kort, duidelijk en lekker dus wilde dit recept zeker met jullie delen.

Regelmatig maak ik wat lekkers, de vraag krijg ik dan regelmatig wat ik met al het lekkers doe. Helemaal tijdens de corona periode, geef ik mijn lekkers vaak weg. Breng het langs oma, langs vrienden/kennissen en thuis gaat er wel wat op natuurlijk. Zoiets kleins kan veel betekenen voor mensen dus mocht je een keer wat lekkers over hebben, misschien kan je eens iets langs brengen!

Benieuwd naar dit heerlijke recept? Kijk dan snel verder.

Wat heb je nodig voor een schaal van 30 x 20 cm?
– 230 gram boter
– 250 gram bloem
– 1 tl bakpoeder
– 130 gram havermout
– 150 gram licht bruine basterdsuiker
– 1 tl zout
– 1 tl kaneel
Voor de vulling:
– 250 gram bosbessen
– 2 el citroensap
– 50 gram suiker

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Smelt de boter. Voeg de bloem, bakpoeder, havermout, licht bruine basterdsuiker, zout en kaneel in een kom. Voeg de gesmolten boter en meng alles goed door elkaar met een (pol)lepel.
Vet het bakblik in en leg bakpapier in de vorm.
Verdeel 2/3e van het deeg over de bodem en druk dit goed aan met de onderkant van een lepel.
Meng de blauwe bessen met citroensap en suiker en leg dit over de het deeg heen. Gebruik het overige deeg als crumble boven op. Dit doe je het beste met je wijsvinger en duim om beetje kruimels te krijgen boven op.
Zet het bakblik in de voorverwarmde oven voor 40 minuten.

Laat het bakblik daarna afkoelen en zet het koud. Je kunt de crumble serveren met slagroom en/of ijs! Geniet ervan.

Plaats een reactie