Lotus speculoos cheesecake met witte chocolade

Cheesecake recepten kun je naar mijn mening nooit genoeg hebben. Het heeft even geduurd want de laatste cheesecake recept was in februari dit jaar. Zelf ben ik gek op cheesecake, een van mijn favorieten taarten en toch altijd spannend wat de reactie is van andere maar deze beviel zo in de smaak (ook bij mezelf) dat ik het recept met jullie wil delen.

Soms zet ik op Instagram een foto met een vraag, om ook te kijken waar mijn volgers van houden en of zij eventueel nog toffe ideeën hebben en dit keer heb ik een smaakcombi gemaakt die een van mijn volgers getipt had! Moet eerlijk zeggen dat ik zelf nog nooit eerder lotus pasta geproefd had maar wat is dit lekker… witte choco met de lotus pasta is echt een top smaak combinaties en ben fan!

Wat heb je nodig voor een cheesecake van 26 cm?

 • 80 gram roomboter
 • 240 gemalen lotus koekjes
 • 800 gram roomkaas (mascarpone/monchou)
 • 5 eieren
 • 150 gram kristalsuiker
 • 1 tl vanille extract
 • 3 el lotus speculoos pasta
 • 80 gram witte chocolade klein gesneden

Voor het afmaken:

 • 40 gram lotus koekjes gemalen
 • 6 losse lotus koekjes
 • 2 el lotus speculoos pasta

Als eerste bekleed je de springvorm met bakpapier en vet je de springvorm in met boter. Maal de lotus koekjes en smelt de boter. Meng samen en druk daarna de koekjesmengsel op de bodem met de bolle kant van een lepel. Verdeel over de bodem en druk goed aan.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Voeg de overige ingrediënten in een kom en mix dit met een garde of keuken machine. Als alles gemengd is giet je dit over de springvorm. Plaats het in de oven voor 50-60 minuten. Het kan zijn dat het in het midden nog beetje pudding achtig lijkt maar dat is niet erg. Laat de cheesecake volledig afkoelen tot kamer temperatuur en zet de cheesecake daarna minimaal 2 uur koud, bij voorkeur langer.

Wanneer de cheesecake is afgekoeld kun je het uit de springvorm halen en leg je het op een taart stolp of bord. Handigste is om een kartonnen taart schijf te hebben, heb je die niet dan met bakpapier eronder heel voorzichtig op een bord schuiven. Verdeel daarna de gemalen lotus koekjes, verwarm de lotus pasta even in de magnetron zodat het iets vloeibaarder is, schenk met een lepel streepjes over de cheesecake tot de pasta op is. Druk wat lotus koekjes erin en klaar!

De cheesecake is in de koeling 5 dagen houdbaar.

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: