Hazelnoot tulband met koffie

De warme zomerdagen zijn voorbij en dat is een goede reden om weer te gaan bakken. Een tijd terug kocht ik een tulband vorm en had er nog maar 1 x mee gebakken, daar moest verandering inkomen! Het belangrijkste bij een tulband vorm is, is dat de cake mooi uit de vorm komt en dus niet blijft plakken. Vet daarom de vorm altijd goed in, je kunt een spray gebruiken of boter, beetje bloem erover en dan het beslag erin. Dit werkt tenminste bij mij!

De tulband vorm is leuk om te versieren, geef hier vooral je eigen draai aan. Je kunt ongeveer 12-15 stukken uit deze tulband snijden.

Wat heb je nodig voor een hazelnoot tulband cake?

  • 300 gram boter
  • 330 gram bloem
  • 3 el espresso afgekoeld
  • 1 el bakpoeder
  • 20 ml hazelnootsiroop
  • 40 gram gehakte hazelnoten (helft versiering, helft door beslag)
  • 230 gram kristalsuiker
  • 70 gram bruine basterdsuiker
  • Snufje zout
  • 6 eieren

Voor de opmaak: 100 gram gesmolten pure chocolade en 50 gram gesmolten witte chocolade met de helft gehakte hazelnoten erover.

Als eerste vet je de tulband goed in en zet je vast de oven aan op 170 graden. Daarna meng je de boter met de kristalsuiker en bruine basterdsuiker, dit mag op iets hogere snelheid. Bij voorkeur in een staande mixer maar het kan ook met de hand. Voeg daarna een voor een de eieren toe, daarna de espresso, helft van de hazelnoten en de hazelnotensiroop. Mix rustig door.

Meng het zout, bakpoeder en bloem samen in een kop en voeg lepel voor lepel toe en laat het beslag langzaam door kloppen. Giet het beslag in de tulband vorm en plaats in een voorverwarmde oven van 170 graden voor ongeveer 50-55 minuten. Controleer met een sateprikker of de cake vers is.

Laat de cake even afkoelen en draai daarna de tulband vorm om en laat de cake verder afkoelen op een taart rooster. Als de cake is afgekoeld smelt je de witte en pure chocolade au bain marie en schenk je dit over de tulband en strooi je de overige hazelnoten erover.

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: