Mugcake met blauwe bessen

Toen ik 5 jaar geleden mijn blog begon en mijn voedingspatroon omgooide door gezonder en bewuster te eten, at ik zeker wekelijks een mugcake. Naast dat het makkelijk te maken is, is het ook lekker en verantwoord (althans wel op de manier hoe ik de mugcake maak).

Op dagen dat ik sport of werk (horeca) vind ik het fijn wat steviger te ontbijten. Regelmatig eet ik havermoutpap, banaan-ei pannenkoekjes, overnight oats of een mugcake. Nu was het al wel weer even geleden dat ik een mugcake heb gegeten dus het werd hoog tijd ervoor. Ik maak altijd een basis recept en speel daar mee. Zo kun je zelf smaken toevoegen aan het beslag; denk aan kaneel, chiazaad, lijnzaad of maanzaad en als toppings kun je ook van alles wat gebruiken zoals; kokos rasp, jam, pindakaas, kwark, noten, pitten, zaden, fruit.

Wat heb je nodig voor 1 mugcake?
– 1 banaan
– 1 ei
– 30 gram havermout (je kunt ook teff gebruiken)
– 1 tl kaneel (optioneel)
– 2 tl lijnzaad (optioneel)

Prak de banaan in een kommetje (die in de magnetron kan), mix een eitje erdoor en meng daarna de havermout, lijnzaad en kaneel erdoorheen. Plaats het kommetje in de magnetron voor 2 minuten. Kiep het daarna op een bordje (kommetje is heet!) en maak af met toppings naar keuze. Zelf koos ik voor pindakaas en blauwe bessen.

Enjoy!

Benieuwd naar de macro’s?
Totaal Kcl: 378
Koolhydraten 43,8 gram
Vetten 14,3 gram
Eiwitten 16,7 gram

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: