Speculoos cupcakes met lotus koekje

Zelf cupcakes maken is niet heel ingewikkeld, daarnaast vind ik cupcakes versieren tof om te doen. Je kan alle kanten op, felle kleuren, diverse smaken, sprinkles, koekjes. Cupcakes bakken op een regenachtige dag, of als iemand jarig is, of in het weekend om gezellig met een vriendin of met de kinderen te bakken. Er is eigenlijk altijd wel een reden om cupcakes te bakken! Dit keer koos ik voor Lotus cupcakes. De koekjes maar ook de Lotus pasta vind ik lekker, helemaal in baksels! Net zoals deze heerlijke Speculoos cheesecake of Lotus blondies die ik al eens eerder met jullie deelde.

Wat heb je nodig voor ongeveer 12 – 14 cupcakes?

 • 200 gram suiker
 • 200 gram boter (op kamer temperatuur)
 • 200 gram bloem
 • 7 gram bakpoeder
 • Snufje zout
 • Vanille paste
 • 4 eieren
 • Scheutje melk voor de cupcake en 150 gram melk voor de crème
 • Lotus speculoos pasta (2 el voor de cupcakes, 6 el voor cupcake vulling en 2 el voor versiering)
 • 12 Lotus koekjes
 • Eventueel wat goud poeder
 • 12-14 cupcake vormpjes + cupcake bakblik vorm
 • Chantilly crème 150 gram

Als eerste verwarm je de oven voor op 170 graden. Klop de suiker en de boter luchtig, ongeveer 5 minuten en tussendoor ga je met een spatel even langs de randen en bodem. Voeg 1 voor 1 de eieren toe terwijl je blijft mixen.
Weeg nu je bloem af, voeg daar bakpoeder en zout aan toe. Voeg dit langzaam aan toe, daarna voeg je gelijk een scheutje melk toe. Ondertussen verwarm je de lotus pasta even in de magnetron (20 -30 seconden). Zelf zet ik de pot in de magnetron, zonder deksel en daarna is de pasta een stuk zachter. Voeg 2 flinke eetlepels toe aan het beslag.
Klop het beslag nog ongeveer een minuut en als alles gemengd is is je beslag klaar.

Pak het bakblik erbij en doe overal een cupcake vormpje in. Verdeel het beslag in de vormpjes, let op dat je de vormpjes 2/3e vult omdat het in de oven nog gaat rijzen.

Plaats het bakblik in de oven voor ongeveer 20 minuten. Controleer met een saté prikker of je cupcakes klaar zijn. Dit doe je door een saté prikker in een cupcake te doen, als het je prikker droog eruit komt zijn ze klaar. Nog een beetje nat, laat ze dan nog ongeveer 5 minuten in de oven.

Tip: als de cupcakes klaar zijn dan haal je de cupcakes gelijk uit de vorm en zet je de cupcakes op een oven rooster of op een groot bord zodat ze kunnen afkoelen. Als je dit niet doet, is het mogelijk dat het cupcake vormpje los gaat komen van de cupcake omdat het niet goed kan afkoelen in de warme bakvorm.

Laat de cupcakes volledig afkoelen. Als ze bijna afgekoeld zijn kun je beginnen met de crème. Zelf heb ik gekozen voor entchantend/chantilly cream. Aan deze crème voeg ik 25% minder vocht toe dan op de verpakking en alleen volle melk of soms zelf 50/50 met room zodat het wat dikker wordt. Daarnaast voeg ik 2 el Lotus pasta toe, let op dat dit dus niet te warm is want anders zakt de crème in. Doe de crème in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze.
Haal bij elke vulling een klein stukje van de bovenkant eraf en vul dit met Lotus pasta. Voeg de crème toe zoals jij leuk vind, daarna maak je met de Lotus pasta een swirl over de toef en strooi je eventueel wat goud poeder erover met een (dun verf) kwastje. Doe overal een Lotus koekje op en je cupcakes zijn klaar!

De crème moet wel koud staan, dus let op dat je de cupcakes gelijk koud zet. Wil je de cupcakes een dag van te voren maken? Voeg dan de koekjes op het aller laatste moment toe zodat ze knapperig blijven tot het serveren.

Geniet ervan!
Laat je mij weten als je deze cupcakes hebt gemaakt? Tag me in je bericht op  Instagram@eefjesfinest #eefjesfinest > vindikleuk :-)!

 

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: