Rood fruit jam met chiazaad

Hoe fijn is het om een cracker of broodje te beleggen met jam waarbij je echt het pure fruit proeft. Onbezorgd een broodje beleggen met jam. Want ja, we weten ook allemaal dat de jam van de supermarkt niet heel gezond is (bomvol suikers). Dit recept is snel gemaakt en je hebt maar een aantal ingrediënten nodig. Daarnaast kun je eigenlijk ieder soort fruit gebruiken dus je kan dit recept ook aanpassen en ander fruit toevoegen.

Waarom ik chiazaad gebruik in mijn jam? Chiazaad heeft dezelfde werking als gelatine, het zorgt ervoor wanneer het warm wordt dat het mengt en dikker wordt. Daarnaast gebruik ik ook chiazaad omdat het gezond is en het recept dan gelijk veganistisch is.

Wat heb je nodig voor een kleine weckpot?
– 250 gram bevroren rood fruit
– 1 el agavesiroop
– 2 el chiazaad
– 1 tl kaneel
– 1 tl vanille suiker of aroma
– Snufje zout

Plaats een steelpan op het vuur (laag vuur) en voeg hier het rood fruit aan toe. Roer rustig door, prak eventueel met een vork het rood fruit een beetje, wanneer er wat meer sap in de pan komt en het rood fruit wat zachter is geworden, voeg je het chiazaad toe. Blijf het rustig door roeren en let op dat het vuur niet te hoog staat. Laat het 5 a 10 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de agavesiroop, vanille suiker/extract, snufje kaneel en zout toe en zet het vuur uit. Roer even alles door elkaar en plaats het in een schone weckpot. Zet het op de kop en laat het afkoelen, als het afgekoeld is kun de jam in de koelkast zetten. Zelf heb ik het een nacht laten staan in de koelkast.

De rood fruit jam is lekker voor in je kwark of yoghurt, door je havermout, op een cracker, op een broodje of pannenkoek. Verantwoord genieten!

Laat je mij weten als je deze heerlijke rood fruit jam hebt gemaakt? Tag me in je bericht op Facebook of Instagram@eefjesfinest #eefjesfinest #vindikleuk

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: