Kinder Bueno cheesecake

Cheesecake, mijn favoriete taartje! Ondanks de cheesecake best machtig kan zijn vind ik het het lekkerste taartje en maakt niet uit wat voor een! Daarom staan er ook redelijk wat cheesecake recepten op mijn blog.. en ik heb een verlanglijstje met soorten ‘cheesecakes’ die ik nog wil bakken en daar hoorde de Kinder Bueno cheesecake ook bij! Van de week heb ik ‘m gebakken en naast dat hij er echt lekker uit ziet, smaakt die Kinder Bueno cheesecake ook nog verrukkelijk.

Wat heb je nodig voor 1 Kinder Bueno Cheesecake springvorm 22 cm?

  • 200 gram chocolate chip koekjes
  • 60 gram boter
  • 600 gram roomkaas
  • 200 gram creme fraiche
  • 4 eieren
  • 2 tl baileys (kan ook zonder)
  • 2 kínder bueno’s voor in de taart en 4 om te decoreren
  • 150 gram suiker
  • 50 gram pure chocolade

Verwarm de oven voor op 150 graden en zet ook een ovenschaal met water onderin de oven. Hierboven leg je een ovenrek. De ovenschaal water zorgt voor stoom waardoor de kans kleiner is dat de cheesecake gaat schreeuwen.

Als eerste maal je de koekjes (let op: houd 2 chocolade koekjes apart!) in een keukenmachine en smelt je de boter. Voeg samen. Leg een bakpapier onderin de springvorm en vet de zijkanten in met een beetje boter. Verdeel de koekjes over de bodem en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast.

Doe de roomkaas, creme fraiche, eieren, baileys en de suiker in een kom en roer door met een garde. Niet te lang door kloppen, als het eenmaal gemend is is het voldoende. Haal de springvorm uit de koelkast en voeg het mengsel toe. Breek 2 Kinder Bueno’s en leg in de roomkaas vulling.
Zet de cheesecake in de voorverwarmde oven en bak af voor 75 minuten.
Daarna zet je de oven uit en de deur open, laat de cheesecake eerst rustig afkoelen in de oven en daarna op het aanrecht. Als het op kamertemperatuur is, zet je de cheesecake in de koelkast voor minimaal een nacht. Daarna kun je hem opmaken.

Opmaken: smelt de pure chocolade au bain mairie en maak met een lepel streepjes over de cheesecake. Breek 2 chocolat chip koekjes en strooi over de cheesecake. Maak verder op met de Kinder Bueno! De Kinder Bueno cheesecake is ongeveer 4 dagen houdbaar in de koelkast.

Geniet ervan!
Laat je mij weten als je deze heerlijke Kinder Bueno cheesecake hebt gemaakt? Tag me in je bericht op Facebook of Instagram@eefjesfinest #eefjesfinest #vindikleuk

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: