Power reep met koffie

Hoe fijn is het om een lekkere, maar vooral gezonde, reep bij je te hebben die je kunt eten wanneer je trek krijgt? Zoals zo’n verpakt koekje uit de supermarkt of een granola bar. Echter zitten in de repen en koeken uit de supermarkt behoorlijk veel suikers en uiteindelijk weinig goede voedingsstoffen die je nodig hebt als je een boost nodig hebt. Daarnaast zijn deze repen makkelijk om te maken, een week houdbaar in de koelkast, en als je eenmaal de repen regelmatig maakt valt het met de kosten ook wel mee.

Voor de repen heb je een basis aan ingrediënten nodig maar je kunt er zeker wel een paar keer mee doen.
Om de reep een beetje te pimpen & een extra lekkere smaak aan te geven heb ik wat pure chocolade au bain marie gesmolten en eroverheen gedaan. Wie wilt er nou geen chocolade….!?

Wat heb je nodig voor ongeveer 10 repen?
1 banaan
50 gram havermout
50 gram volkoren meel
1,5 tl honing
50 gram gemixte noten
2 tl lijnzaad (optioneel)
2 tl chipzaad (optioneel)
1 espresso
2 tl kaneel
40 gram pure chocolade

Voeg alles in een keukenmachine behalve de noten. Als alles gemalen is en geheel is voeg je de noten toe. Pulse dan een paar keer, door een paar keer erop te drukken zorg je dat de noten worden gemengd en een beetje gehakt worden. De bedoeling is om de noten een klein beetje maar te malen. Wil je liever dat de noten helemaal gemalen worden dan voeg je het direct toe en maal je wat langer met de keukenmachine!

Verwarm de oven voor op 180 graden. Voorzie een bakvorm of plaat met bakpapier. Verdeel hier het mengsel over in een langwerpige vorm. Ik heb een plaat gebruikt en met de bolle kant van de lepel zo het mengsel verdeeld. De bolle kant van de lepel plakt als het goed is niet zo.

Plaats het voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.


Na het bakken laat je het afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd daarna 10 repen. Smelt de pure chocolade au bain marie en maak streepjes om de reep af te maken!
Verpak de repen daarna in folie of leg ze in een plastic bakje met deksel erop. De repen zijn ongeveer een week houdbaar in de koelkast. Je kunt ze ook per 1 stuk invriezen, haal een reep in de ochtend eruit en eind v.d. ochtend is de reep ontdooit !


Advertentie

Eén reactie op “Power reep met koffie”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: