5 x gezonde tussendoortjes

Het nieuwe jaar is aangebroken en zie je overal goede voornemens en doelen. Bij heel veel mensen staat gezond eten op de planning, of een verstandiger voedingspatroon, suikers laten staan. Klinkt best simpel, is het ook maar het volhouden is toch moeilijker dan wij denken. Ik herken mezelf ook hierin, er hoeft maar 1 of 2 x iets mis te gaan en je denkt dat alles voor niks is geweest dus neem je de volgende dag toch gewoon weer wat lekkers. Alles opgeteld ben je alles behalve gezond bezig.
Wat mijn valkuil is, zijn de tussendoortjes. Daarom heb ik voor mezelf een aantal tussendoortjes uitgeschreven waar ik fan van ben en verantwoord is.

Belangrijkste hiervan vind ik; wat zit erin, is het makkelijk te maken, makkelijk te bereiden als je trek gaat krijgen. Als dit namelijk tijd kost en je hebt trek, ga je soms toch voor de verkeerde keuze.
Hieronder deel ik mijn 5 favorieten verantwoorde tussendoortjes, ik hoop dat ik je hierbij kan inspireren en motiveren om toch wat vaker een verantwoord tussendoortje te pakken dan een koek vol suikers, chocola of gezouten noten.

 1. Gekookt ei
  Als eerste eet ik graag als tussendoortje een gekookt eitje, vaak 2 stuks. Als je de deur uit gaat is het misschien iets lastiger maar ik kook in de ochtend 2 eieren en als ik dan thuis ben of later thuis kom eet ik een eitje, zonder zout!
 2. Bananenbrood
  Eigenlijk heb ik altijd wel zelfgemaakte bananenbrood in huis, als ik een bananenbrood heb gebakken vries ik een paar plakken in. Een van mijn favorieten recepten is met pompoen maar onder mijn recepten index heb ik nog meer soorten staan.
 3. Stuk fruit of groenten
  Misschien voor de hand liggend, een stuk fruit of groenten snacks. Zorg ervoor dat je voldoende fruit in huis hebt wat je zelf lekker vind en makkelijk vind om te eten. Zelf eet ik graag bananen, peren en appels maar zo nu en dan heb ik ook mango, mandarijnen, ananas of roodfruit in huis. Je zou het ook klein kunnen snijden en een beetje kaneel of kokos rasp erover doen voor extra smaak.
  Diverse groenten met bijvoorbeeld hummus dip is ook een verantwoord tussendoortje. Kies hierbij ook je favorieten groenten, bijvoorbeeld komkommer reepjes, mini wortels en paprika. Maak het helemaal makkelijk om het alvast in stukken te snijden, in zakje te verdelen zodat je elke dag een zakje kunt pakken.
 4. Powerreep / notenreep
  Je herkent het vast wel, een drukke dag gehad, moe en trek. Op dat moment vind ik een reep het lekkerst, helemaal als het zelf is gemaakt. Van de repen maak ik vaak een plaat en als het klaar is snijd ik het in repen en leg ik er een paar in de vriezer zodat ik altijd iets heb. Een van mijn favorieten repen is de powerreep met koffie.
 5. Havermout muffins
  Havermout muffins, leuk om te maken en ook lekker! Liever geen haver? Je kunt bijvoorbeeld ook amandelmeel gebruiken.
Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: