Jack Daniel’s saus

Een echte mannen saus, althans dat vind ik! Afgelopen week met Kerst hebben we Jack Daniel’s saus gemaakt, om te serveren bij een groot stuk vlees. Het vlees wat we gekocht hadden moest eerst aangebakken worden en daarna 60 minuten op een lage stand in de oven. In de tussentijd zijn we de Jack Daniel’s saus gaan maken. De saus moet ongeveer een halfuurtje op laag vuur koken, na het maken van de saus is het ongeveer 6 weken houdbaar in een gesloten fles/bak in de koelkast.

Waar serveer je de saus bij? Wij serveerde het bij een stuk vlees, ook hebben we kipfilet gemarineerd en daarna in de oven gedaan maar je kan het bij veel meer gebruiken. Bijvoorbeeld als saus bij macho’s, marineren van spareribs, als dip voor een heerlijke tosti of frietjes.

Wat heb je nodig voor een grote fles a 600 ml nodig?
– 500 ml ketchup
– 3 el Jack Daniel’s
– 2 druppels tabasco
– 1 tl 5 spices kruiden
– 1 tl chili kruiden
– 75 gram appelstroop
– 2 tl knoflookpoeder
– 2 el mosterd
– 6 el bruine basterdsuiker

Voeg alles in een steelpan en roer goed door. Zet daarna het vuur laag en wanneer het zachtjes begint te koken zet je het vuur nog lager en laat je het 30 minuten op laagvuur staan met een deksel erop. Roer tussendoor door met een garde.
Laat de saus daarna afkoelen op kamertemperatuur, daarna doe je het in een fles of gesloten bakje en kun je het in de koelkast zetten! Geniet ervan.

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: