Kerst pannenkoekjes

Ontbijten met Kerst, vaak is de tafel netjes gedekt met brood mandjes, beleg, een vers sapje, vers fruit en ook nog zoete broodjes en natuurlijk niet te vergeten kerst brood! Maar hoe leuk is het om extra kerst sfeer eraan toe te voegen door bijvoorbeeld deze Kerst pannenkoekjes.

Eigenlijk is het simpel, want we willen natuurlijk niet teveel moeite doen tijdens deze dagen. Pannenkoekenbeslag, verdeel het in 2 kommen en voeg kleurstof toe en bak lekker een paar pannenkoeken. Dit recept is voor 1 persoon, maar als je een grote kom zou maken dan heb je pannenkoeken voor het hele gezin op tafel.

Wat heb je nodig voor 1 portie Kerst pannenkoeken a 8 kleine pannenkoeken?

  • 1 ei
  • 100 gram bloem
  • 1 tl bakin soda
  • 1 tl rode en groene kleurstof (vloeibaar)
  • 120 ml melk (ik heb zelf amandelmelk gebruikt)
  • 120 gram kwark
  • 2 el poedersuiker
  • 1 tl citroensap

Meng de bloem en bakin soda. Klop 1 ei erdoorheen en voeg langzaam aan de melk toe tot het de dikte krijgt die jij wenst. Ik had dit bij 120 ml melk maar het kan zijn dat je het liever iets dikker of vloeibaarder wenst dus voeg het langzaam toe (voordat je dadelijk teveel hebt en het te vloeibaar is!).

Verdeel het beslag in 2 kommen en voeg bij beide 1 tl kleurstof toe en roer nog even door. Bak de pannenkoeken op laagvuur. Zelf bakte ik de pannenkoeken 1 voor 1 in het midden zodat ik zeker wist dat ze dezelfde vorm zouden krijgen. Ik koos voor kleintjes, je kan ook grotere maken!

Ondertussen klop je de kwark een beetje los en voeg je poeder suiker en citroensap toe. Als je allen pannenkoeken hebt gebakken en een klein beetje afgekoeld zijn smeer je het kwark mengsel tussen de pannenkoeken en strooi je naar wens nog wat goud en zilveren decoratie toe van dr. Oetker!

Geniet ervan en natuurlijk alvast hele fijne feestdagen!

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: