Pompoen bananenbrood met kaneel

Een echt herfst recept, daar hoort zeker pompoen in! Pompoen is een herfst groenten maar door het jaar altijd te verkrijgen in de diepvries. Deze periode is zijn de pompoenen ook overal vers te verkrijgen. Daarnaast is kaneel lekker maar past kaneel ook goed in herfst recepten. Vandaar dat ik mijn basis bananenbrood recept een draai heb gegeven en heb ik een pompoen bananenbrood met extra kaneel gemaakt!

Regelmatig maak ik een bananenbrood, snijd ik het in plakken en vries ik delen in. Als ik naar het werk ga dan haal ik een plakje bananenbrood uit de vriezer en eet ik het later op het werk op. Een perfect tussendoortje. Met dit recept eet je ook nog eens groenten. Pompoen is gezond, het is rijk aan vitamine A, C, E, B6, B11 en mineralen zoals fosfor, ijzer en magnesium. Oftewel, door pompoen toe te voegen aan je bananenbrood maak je het ook nog een tikje gezonder. Kaneel werkt o.a. als antioxidant en ontsteking remmend. Daarnaast ruikt kaneel gewoon erg lekker, helemaal als het net uit de oven komt.

Goed laten we naar het recept gaan!

Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood met pompoen en kaneel?

 • 3 bananen
 • 75 gram volkoren meel
 • 75 gram havermout meel
 • 3 eieren
 • 1,5 theelepel bakin soda
 • 2 el zonnebloem olie of kokosolie
 • 1 el honing
 • 100 gram pompoen blokjes (diepvries ook mogelijk)
 • 2 tl kaneel
 • 2 tl speculaas kruiden
 • Snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Als eerste snijd je de pompoen in kleine blokjes, als je diepvries blokjes hebt dan scheelt dat werk ;-)! Kook de pompoen blokjes tot de blokjes zacht zijn.
Ondertussen prak je de bananen, daarna voeg je de eieren toe. Mix het kort met een staafmixer. Voeg daarna meel, bakin soda, honing, kaneel, speculaas kruiden en het zout toe. Meng goed door elkaar. Giet de pompoen blokjes af en voeg toe. Mix het met de staafmixer en voeg als laatste de olie toe. Roer door.
Leg het bakpapier in het bakblik en giet het mengsel erin. Bak het bananenbrood af in ongeveer 35 minuten. Controleer het met een sate prikker, als de prikker er niet droog uit komt dan moet het bananenbrood nog even.

Het is een aantal dagen houdbaar in de koelkast of vries het per plakje in!

Laat je mij weten als je dit bananenbrood met pompoen en kaneel hebt gemaakt? Tag me in je bericht op Facebook of Instagram! #vindikleuk

Advertentie

2 Reacties op “Pompoen bananenbrood met kaneel”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: