Mijn favorieten gerechten van Oostenrijk

 

Vanaf dat ik klein was kwamen we al in Oostenrijk. We gingen op wintersport maar ook in de zomer gingen we camperen in Oostenrijk. In de jaren leer je de Oostenrijkse keuken goed kennen. Op dit moment ben ik een langere periode in Oostenrijk en proef ik dus nog meer van Oostenrijk!

Op dit moment heb ik zeker een top 5 van gerechten hier. Het leek me leuk dit met jullie te delen en misschien herken je sommige gerechten maar denk dat als je nog nooit in Oostenrijk geweest bent, je sommige gerechte niet kent!

Germknödel
Iedere keer weer, als we naar Oostenrijk gaan, kies ik als eerste een Germknödel. In de winter is het een populair gerecht, in de zomer zie je het gerecht niet heel vaak en tot heden heb ik dus nog geen germknödel op! Wel ga ik binnenkort naar een Hütte waar ze de germknödel verkopen.
Het is een deegbal (lijkt op een gestoomde deegbal van een broodje bapao) alleen de vulling is zoet. Pruimen jam of appelstroop. Het wordt geserveerd in een kom en over de germknödel serveren ze vanille saus en maanzaad.

Kaisersmarrn
Een dikkere pannenkoek, in stukjes met poedersuiker en pruimenjam of appelmoes. In Nederland ben ik ook dol op pannenkoeken!

Käsespatzle

Dit is een gerecht wat lijkt op soort gnocchi / pasta. Je kunt het op diverse manieren serveren maar de bekendste hier in Oostenrijk is met geraspte almkäse en room, even in de oven en serveren met gedroogde uitjes.

Wiener Schnitzel

Een van de populairste gerechten in Oostenrijk. De Wiener schnitzel, geparneerd stuk vlees, frituren en serveren met een oven aardappel of frietjes. Daarnaast een partje citroen en cranberry compote. Dit is één van de gerechten wie we ook vaak eten bij aankomst in Oostenrijk.

Knödel

De knödel heb ik in april zelf gemaakt, het is een deegbal en je kunt daarnaast van alles toevoegen. Speciale kaas, spinazie, ui, knoflook, bacon. En ga zo maar door. Je maakt de deegbal door brood te weken in een eimengsel. Daarna voeg je alle ingrediënten toe, goed kneden, wat bloem extra toevoegen als het te plakkerig is. Daarna maak je er ballen van (zo groot jezelf wenst) en kook je de deegballen ongeveer 10/15 minuten in kokend water. De knödel wordt regelmatig geserveerd bij stoofvlees!

Wat is jouw favoriete gerecht van Oostenrijk?

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: