Wat te doen in Karinthië – Goldeck kabelbaan

Goldeck, de bergtop aan de Millstättersee, ligt op 2.000 meter. Het is een favoriete berg voor veel wandelaars/klimmers. Het is één van de mooiste bergen om te wandelen in Karinthië. Als je eenmaal boven bent heb je panorama uitzicht over de Millstättersee maar aan de andere kant ook een panorama uitzicht naar talloze bergtoppen van Oostenrijk zoals de Großglockner. Daarnaast is de Goldeck zeker geschikt voor de hele familie.

De kabelbaan van de Goldeck ligt in Spittal, Spittal is een stad dichbij de Millstättersee. Beneden bij de kabelbaan is een grote parkeerplaats. Bij de kassa kun je de tickets kopen, heb je de Kärnten Card? Dan ga je ook langs de kassa om een ticket te halen (d.m.v. je Kärnten Card te laten zien). Als eerste ga je met de kabelbaan naar het middel station. De kabelbaan is een grote rode kabine, het is een relatief oude lift die alleen in de zomer maanden gebruikt wordt. Vanaf het middelstation zou je kunnen gaan wandelen maar je kan ook de volgende lift kunnen nemen die je naar 2.000 meter hoogte brengt.

Vanaf boven zijn er diverse wandelroutes. Zelf heb ik de route naar het 2e kruis gedaan, vanaf daar ben ik naar het middelstation gelopen, langs de Goldeck Hüte en zo naar het middelstation. Hier deed ik ongeveer een uur tot 5 kwartier over. Bij het middelstation heb ik de lift weer naar beneden genomen.
Boven aan bij de Goldeck heb je een panorama uitzicht, bij helder weer heb je een fantastisch uitzicht. Let wel op dat het fris kan zijn boven, beneden was het deze dag 28 graden maar boven was het fris. Ik had een korte broek aan maar wel een windjack / sport jack die ik in het begin zeker nodig had.

Daarnaast had ik water mee en wat fruit. Boven op de Goldeck heb je een hütte waar je typisch Oosenrijks kunt eten, ook bij de Goldeck Hütte (halverwege) kun je goed eten.

TIP: Ben jij een trailrunner? Dan is de Goldeck zeker een uitdaging voor je. Vanaf het middelstation kun je via smalle rotspaden naar boven rennen. Het lijkt mij een echte uitdaging en tijdens de wandeling heb ik diverse trailrunners gezien.

Informatie
De Goldeck kabelbaan is geopend van 8 juni tot 30 september van 09.00-17.00 uur.
Heen en terug € 21,00, voor kinderen is het € 10,50
Met de Kärnten Card is de ticket gratis.
Meer informatie: https://sportberg-goldeck.com/

Advertentie

Eén reactie op “Wat te doen in Karinthië – Goldeck kabelbaan”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: