Bananenbrood cheesecake

20180624_1724558445193858809646620.jpgTwee favorieten recepten in één. Een bananenbrood met een cheesecake laag. Het stond al even op mijn lijstje. Ja, ik heb een lijstje met recepten die ik graag zou willen maken!
Af en toe kijk ik naar het lijstje en plan ik in wanneer ik iets wil maken. Dit keer had ik hier zoveel zin in, dat het echt hoogste tijd werd.
Bananenbrood is iets steviger als witte cake, met de cheesecake als bovenlaag maakt het een goede combinatie. De cheesecake maakt het wat zachter.

Ik heb de bananenbrood afgetopt met plakjes bananen en wat granola. Je kunt er plakjes cake van snijden en serveren maar je kunt er bijvoorbeeld ook nog wat slagroom of bolletje ijs bij doen om het extra feestelijk te maken!
De bananenbrood is ongeveer 5 dagen houdbaar in de koelkast.

Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood cheesecake?

 • 3 bananen
 • 4 eieren
 • 100 gram bloem
 • 2 tl bakin soda
 • Snufje zout
 • 1 el vanille suiker
 • 3 el kristalsuiker
 • 2 el granola
 • 2 el zonnebloem olie
 • 400 gram roomkaas
 • Rasp van een halve sinaasappel

Als eerste verwarm je de oven voor op 170 graden. Prak 2 bananen in een kom, voeg 3 eieren toe, roer goed door. Daarna voeg je de bloem, bakin soda, snufje zout, rasp van een halve sinaasappel en zonnebloem olie toe. Roer door. Bedek de cake vorm met bakpapier. Schenk hier het bananenmengsel in en bak ongeveer 10 minuten in de oven.

Ondertussen maak je de cheesecake vulling. Doe de roomkaas in een kom en roer rustig los, voeg 1 ei toe en roer door. Voeg daarna de vanille suiker en kristalsuiker toe. Roer nogmaals door. Haal de bananenbrood uit de oven, schenk de cheesecake vulling eroverheen, zet terug in de oven. Draai de temperatuur terug naar 150 graden.

Bak de bananenbrood totaal af in 50 minuten. Als de bananenbrood klaar is, laat je het eerst afkoelen met de oven deur open. Na een half uur laat je het afkoelen op het aanrecht tot kamer temperatuur, daarna minimaal 2 uur in de koelkast. Door dit te doen zorg je ervoor dat de cheesecake vulling niet scheurt.

Net voordat je de cheesecake wilt serveren, maak je de bananenbrood op. Met plakjes banaan en granola!

Laat je mij weten als je deze bananenbrood cheesecake hebt gemaakt? Tag me in je bericht op Facebook of Instagram! #vindikleuk

Advertentie

Eén reactie op “Bananenbrood cheesecake”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: