Pompoen pannenkoekjes

De basis banaan pannenkoekjes kent tegenwoordig iedereen wel. Banaan prakken, eitje erbij en bakken maar! Aangezien de herfst is aangebroken werd het tijd voor een nieuw pannenkoekje recept. Afgelopen maand heb ik al een keer pompoen gebruikt in mijn bananenbrood en dat is heel goed bevallen, daarom ben ik gaan experimenteren met banaan pannenkoekjes met pompoen. Raad eens? Het was echt top!

Het is tegenwoordig hip om groenten aan baksels toe te voegen, ik moet eerlijk zeggen dat ik dat soms nog wel eens lastig vind of niet heel lekker vind maar pompoen is echt een fijne groente om aan baksels toe te voegen. De pannenkoekjes zijn gezond maar door pompoen erbij te doen geeft het net wat extra’s. Wist je dat pompoen rijk is aan vitamine: A, C, E, B6 & B11? Ook is pompoen rijk aan ijzer, als je dus een dagje liever geen vlees wilt, voeg dan pompoen toe! En wist je dat het je een beter humeur geeft? Wie weet is dat wel een fabel maar goed wie weet werkt het!

Wat heb je nodig voor 1 portie pompoen pannenkoekjes?

  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 2 el teff (je kunt ook 2 el havermout gebruiken)
  • 50 gram pompoen blokjes uit de vriezer
  • Klein scheutje melk
  • 1 tl kaneel
  • 1tl speculaas
  • Olie om te bakken
  • Eventueel: aardbeien, honing en kwark voor topping

Prak de banaan en pompoen, voeg het ei, teff, kaneel, speculaas en melk toe. Zelf heb ik heel kort de staafmixer erdoor gedaan zodat de pompoen ook helemaal fijn is maar dat hoeft niet perse. Je hebt nu een papje, zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak hier kleine pannenkoekjes in. ongeveer 2 minuten aan beide kanten en leg dan de pannenkoekjes gestapeld op elkaar.

Als het mengsel op is, maak dan de pannenkoekjes af met wat kwark en aardbeien!

Geniet ervan. Wil je meer zien van Eefjesfinest? Volg me dan op Instagram of schrijf je in voor m’n blog, wanneer er een nieuwe blog online komt krijg jij een mail!

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: