Wentelteefjes met avocado, aardbei en kwark

Je bent zeker de wentelteefjes gewend met extra veel suiker, kaneel en eventueel slagroom of ijs. Ja ik ook! En ja, die blijven misschien ook wel het aller lekkerste! Maar dit recept met smaakt ook goed, met een hartige twist en het is ook nog eens gezond.

Een wentelteefje wordt ook wel verloren brood genoemd. Het is ooit ontstaan omdat mensen vroeger al geen eten wilden weggooien en daarom is het wentelteefje ontstaan. De zoete variant met suiker en kaneel. Door het brood in ei/melk mengsel te weken is het brood als snel niet meer ‘oud en droog’ en bak je het in een koekenpan. Maar je kunt natuurlijk ook wentelteefjes maken met vers brood dat maakt niks uit!

Mij leek het leuk om naast het ouderwetse zoete recept een wat gezondere recept te delen. Wat heb je hiervoor nodig?

  • Een halve avocado
  • 5 aardbeien
  • 3 el kwark
  • 2 volkoren boterhammen
  • 1 ei
  • Flinke scheut melk
  • 1 tl kaneel

Klop het ei en melk samen, voeg kaneel toe. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Leg een voor een de boterhammen in het melk/ei mengsel. Als je het brood eruit haalt laat het dan goed uitlekken voor je het in de pan legt. Doe dit ook met de andere boterham. Bak ongeveer 2 minuten en draai daarna de boterhammen om. Leg ze daarna op een bord. Snijd de aardbeien in plakjes en leg die op de boterhammen, doe dit ook met de avocado. Voeg 3 el kwark toe en je gezonde wentelteefjes zijn klaar!

Geniet ervan, ben je benieuwd naar meer? Volg me dan op Instagram @eefjesfinest.

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: