Herfst risotto met pompoen en chorizo

Herfst, regen en wind. Daar staat het bekend voor, heerlijk om dan thuis warm de bank op te ploffen met een warm herfst gerecht. Bij de herfst hoort natuurlijk pompoen en ik merk dat veel mensen pompoen niet snel gebruiken omdat ze niet weten wat ze ermee moeten maken. Dit keer maakte ik een risotto, waarbij je de pompoen gewoon mee bakt en kookt. Door chorizo aan de risotto toe te voegen geeft het net wat extra smaak. Wil je liever geen vlees toevoegen aan de risotto? Dan kun je eventueel geitenkaas toevoegen, dit smaakt ook goed samen met pompoen. 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • Een halve pompoen (a 500 gram)
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 120 gram risotto rijst
  • Halve rode en gele paprika
  • Chorizo worst
  • Diverse kruiden zoals: paprika poeder, karkuma, sambal
  • Klein handje geraspte kaas of 1 el crème fraiche
  • 2 bouillon tabletten
  • 1 scheutje witte wijn optioneel

Maak eerst 1 liter bouillon klaar en zet vlak bij de risotto pan. 

Snijd ondertussen de pompoen door de helft, haal de zaden en slierten eruit. Schil de pompoen en maak blokjes van de helft van de pompoen. Andere helft kun je eventueel bewaren voor de volgende dag voor soep of iets anders.

Snij de ui fijn, zet een soeppan op het vuur en schenk er wat olijfolie in. Fruit hier de ui in, voeg de knoflook toe met een knoflookpers of snijd heel klein, voeg de risotto toe en bak kort mee. Voeg de kruiden toe. Blus af met een scheutje witte wijn en voeg gelijk een lepel bouillon toe. 

Terwijl de risotto zachtjes kookt, snijd je de paprika in kleine stukjes. Voeg de pompoen en paprika toe. 

Daarna schenk je continu een soep lepel bouillon toe aan de risotto en blijf je roeren. Als de bouillon in de risotto beetje verdampt is voeg je weer een soep lepel toe. Dit blijf je ongeveer 15 minuten a 20 minuten doen. Proef tussendoor of de rijst al zacht is. Proef de risotto, voeg naar smaak nog wat peper en/of zout toe. Als de risotto klaar is voeg je wat geraspte kaas of crème fraiche toe. 

Snijd de chorizo in plakjes en daarna door 4. Voeg toe aan de risotto en verdeel de risotto over de borden.

Geniet ervan! 

Benieuwd naar meer gerechten met pompoen? Zie hieronder:
Pompoen bananenbrood 
Pompoen soep met wortel, gember en kokos 
– Pompoen lasagne 
Pompoen hummus 
Pompoen curry met linzen en kipdijfilet 

Advertentie

5 Reacties op “Herfst risotto met pompoen en chorizo”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: