Pompoen lasagne

Pompoen lasagne, een recept met bordevol groenten. Veel groenten, want dat is goed voor je. Helemaal in de maand januari, een maand waarin we een gezond levenspatroon willen vasthouden maar daarnaast ook lekker willen eten. Die 2 kunnen goed samen en laat dit recept nou precies hierbij passen: gezond & lekker.
Het is een basis recept voor pompoen lasagne, daarnaast kan je natuurlijk uitbreiden zover je wilt.
Denk bijvoorbeeld aan: pijnboompitten bovenop met een lekker stroopje, gehakt toevoegen aan de saus, aubergine i.p.v courgette.. noem maar op!

Deze lasagne is opgebouwd met verse pompoen, courgette, tomaat en tomatensaus. Tussen de groentes heb ik wel lasagne bladen toegevoegd aangezien ik dat lekkerder vind en ook veel sport dus de nodige koolhydraten nodig heb. Je kunt er ook voor kiezen om ze weg te laten.

Wat heb je nodig voor 1 grote ovenschaal? 

  • 2 x 400 ml tomaten passata
  • 1 fles pompoen
  • Een halve courgette
  • 6 lasagnebladen
  • Klein bosje basilicum
  • 1 ui en 1 knoflookteen
  • 3 tomaten
  • 2 handjes geraspte kaas
  • Diverse kruiden: paprika poeder, zout, peper.

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Schil de fles pompoen en snijd daarna dunne plakken. Snijd de courgette ook in dunne plakken.
Snipper de ui en knoflook en bak kort aan in een kookpan. Voeg daarna de tomaten passata toe en breng aan de kook. Snijd de basilicum klein en voeg dit toe aan de saus, voeg ook paprika poeder, zout en peper toe. Roer door en laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Proef ondertussen en voeg naar smaak zout en peper toe.

Leg in de ovenschaal eerste en laag pompoen plakken en daarboven op courgette plakken. Doe hier een laag tomatensaus overheen, verdeel goed en leg daar 3 plakken lasagne bladen op. Snijd de tomaten in plakjes en voeg een laag tomaten toe, daarop pompoen plakken en weer een laag tomatensaus. Voeg nog 3 lasagne bladen toe en een laag pompoen met courgette en voeg de laatste laag tomatensaus toe. Doe bovenop de restante plakken tomaat en strooi er wat geraspte kaas overheen. Zet in de oven voor ongeveer 35 minuten en ready!

Laat je me weten als je deze pompoen lasagne hebt gemaakt? Tag me in je bericht, ben benieuwd wat je er van gemaakt hebt! #vindikleuk


 

Advertentie

2 Reacties op “Pompoen lasagne”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: