5 x recepten met pompoen

Pompoen, je kent ze vast wel, die grote oranje bollen in de supermarkt of op de markt. Pompoen, die ook bij halloween veel gebruikt wordt om leuke gezichten mee te maken. Maar wist je ook dat pompoen goed voor ons is? In de pompoen zit veel vitamine A, vitamine C en B2. Naast vitamines bevat de pompoen ook mineralen zoals koper, ijzer en kalium. Ook bevat het veel omega-3 wat heel goed is voor je hersenen!
Pompoen werkt ook ontstekingsremmend, moet ik nog meer opnoemen? Gewoon regelmatig pompoen eten :-) Daarom hier 5 favoriete pomopen recepten uit mijn receptenindex!

 1. Pompoen lasagne, dit recept staat er pas kort op maar ik maak hem al best lang. Je kunt er voor kiezen om geen lasagne bladen toe te voegen (skinny lasagne). Zelf voeg ik ze wel toe! img_20180102_181131_7761757166710.jpg 
 2. Pompoen curry met rode linzen en kippendijfilet. Linzen zijn ook gezond voor je en bevat veel vezels, samen met de pompoen maakt dit natuurlijk een erg gezond recept! Dus kom maar op met de vitamientjes.
  wp-image-12580264513. Pompoensoep met gember 
  Nog zo’n #powerfood recept. Pompoen & gember in één recept! Helpt bijvoorbeeld tegen je verkoudheid of griepje die er aan zit te komen… PS: voeg extra rode peper toe en je raakt deze winter echt niet ziek! 20171211_214928.png
  4. Pompoen hummus. Een heerlijke dip voor op een toastje of stukje brood maar ook voor op je wrap! 20171104_0956432088803144.jpg
  5. Pomoen risotto met chorizo, één van mijn favo diner recepten. Heerlijk tijdens een regenachtige avond, uitgebreid koken.. #genieten
  img_8169-1

  Laat je mij weten als je één van deze heerlijke pompoen recepten hebt gemaakt? Dit kan door een foto te delen op Facebook of Instagram, tag Eefjesfinest erin #vindikleuk !

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: