Geroosterde kikkererwten – spicy & sweety

Gezond snacken, dat wilt toch iedereen? Toch is het niet zo makkelijk als het lijkt. Waarom snacken wij eigenlijk? Zelf ben ik gevoelig om te snacken, je kent het wel. Tijdens het koken toch even je voorraad kast open doen en handje nootjes pakken of tijdens mijn favo soap met een kop thee op de bank en…. een halve reep chocolade? In de maand januari ben ik proberen om mijn suiker inname te minderen, ook door de hele maand geen alcohol te drinken en moet zeggen dat het alcohol goed gaat maar het snacken? Dat is echt lastig. Ik probeer tijdens de maaltijden vol te zitten zodat ik later minder trek krijg in het snacken.

Krijg je toch zin in het snacken dan probeer ik het ‘gezonde’ te pakken. Wat is nou gezond snacken? Gezond snacken is bijvoorbeeld deze geroosterde kikkererwten. Kikkererwten horen onder de categorie peulvruchten en peulvruchten zijn vezelrijk en rijk aan vitamine! Daarnaast zijn er nog meer gezonde snacks zoals: notenreep, raw brownies, pindakaasreep, fruit gedipt in pure chocolade, appel met pindakaas en wat nootjes, plakje bananenbrood… genoeg keus!

Wat heb je nodig voor 2 bakjes geroosterde kikkererwten?

  • 1 blik kikkererwten (410 gram)
  • 2 tl olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chili vlokken of andere pittige kruiden
  • 2 tl honing
  • 1 tl kaneel

Lek de kikkererwten uit en verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de kikkererwten door de helft. Leg 1 deel kikkererwten vast op het bakpapier en de andere helft doe je in een bakje met 1 tl olijfolie, paprikapoeder en chili vlokken, meng dit en leg dit daarna ook op het bakpapier (gescheiden van de andere). Plaats in de oven voor 30 minuten.
Doe daarna de naturale kikkererwten in een kommetje samen met olijfolie, honing en kaneel. Roer goed door. De andere kikkererwten kun je gewoon in een kommetje doen.

De snacks zijn klaar om te serveren! Zelf vind ik de geroosterde kikkererwten net uit de oven het lekkerst. Na een paar uur worden ze iets minder knapperig. Wil je ze dus serveren terwijl je visite hebt? Kruid ze van te voren en plaats in de oven als ze visitie er al is.

Laat je me weten als je deze geroosterde kikkererwten hebt gemaakt? Tag me in je bericht, ben benieuwd wat je er van gemaakt hebt! #vindikleuk

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: