Bladerdeeg stengels met parmaham

Afgelopen week deelde ik al een foto op Instagram over deze heerlijke snack. Bladerdeeg met parmaham en kruiden. Ik kreeg zoveel reacties onder mijn foto, vond het geweldig! Ik wist niet dat het zo populair zou zijn. Moet ook toegevendat het echt lekker was, misschien niet zo #healthy maar in het weekend mogen we ons ook wel eens verwennen.
Gezond of niet gezond, ik vind het wel leuk om alles zoveel mogelijk zelf te maken. Je kunt zelf ook kaasstengels kopen, maar als je ziet hoe snel en makkelijk dit te maken is.. zou je zelf nooit meer kant en klare kaasstengels kopen!

Ik heb de stengels belegd met paramham. Je kunt er natuurlijk ook je eigen draai aangeven. Een andere soort ham, geraspte kaas, andere soorten kruiden, alleen met wat zeezout. Goed, laten we naar het recept gaan:

Wat heb je nodig voor 8 stengels? 

  • 4 bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • 6 plakken ham
  • Rozemarijn
  • Beetje zeezout

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de plakken bladerdeeg op bakpapier. Om een lang bladerdeeg te maken, maak je 2 plakken aan elkaar. Als het bladerdeeg ontdooit is kan je met een vork de plakken aan elkaar maken. Je hebt dus 2 bladerdegen aan elkaar en dat 2 x. Leg op beide de plakken ham en snijd 4 stroken per bladerdeeg. Krul de stroken. Totaal heb je dus 8 stroken .

Klop het eigeel los in een bakje en smeer het over de stroken, strooi wat rozemarijn en zeezout over de stroken en doe het in de oven voor ongeveer 20 minuten.

Laat het daarna even afkoelen en daarna… genieten van je zelfgemaakte snack!
Je kunt de snack serveren bij een borrel, op zondag middag bij een kaasplankje, of bij soep.

Laat je me weten als je deze snack hebt gemaakt? Tag me in je bericht, ben benieuwd wat je er van gemaakt hebt! #vindikleuk


Advertentie

Eén reactie op “Bladerdeeg stengels met parmaham”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: