Stoofpotje a la Eefje

Stoofvlees, echt een winters gerecht. Het vraagt wat tijd en aandacht maar.. dan heb je ook wel iets! Mijn moeder maakte vroeger, in de winter, regelmatig stoofvlees. Aangezien het wat tijd kost heb ik het heel lang uitgesteld om het zelf te maken. Afgelopen weekend heb ik dus voor het eerst stoofvlees gemaakt en.. wauw… het was heerlijk en wat zonde dat ik dit heb uitgesteld! Ik vind zelf het lekkerste als het stoofvlees in een soort saus zit. Mijn moeder maakte vaak in een soort jus.
Door bloem, kruiden en bouillon toe te voegen krijg je een sausje. Ik weet zeker dat ik dit vaker ga maken en dan een dubbele portie, vries ik het ene deel in!

Wat heb je nodig voor 2 a 3 personen? 

  • 500 gram stoofvlees
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 uien
  • 0,5 runder bouillon
  • 2 el appelstroop
  • 2 plakken kruidkoek
  • 2 el bloem
  • 1 laurier blaadje
  • 2 kruidnagel
  • Zout en peper

Als eerste snipper je de ui en snijd je het vlees in blokjes. Pak een stoofpan of een kookpan en voeg een klont boter toe of olijfolie. Voeg het vlees toe, bak het ongeveer 5 minuten, voeg daarna de uien toe en bak nogmaals 3 minuten. Voeg daarna de bloem toe, roer goed door zodat alles bedekt is met bloem. Daarna voeg je de tomatenpuree toe en de kruiden.

Voeg de bouillon en de appelstroop toe. Snijd de kruidkoek in kleine stukken en voeg toe aan het vlees. Roer alles goed door en zet het vuur laag en plaats een deksel erop.

Laat het vlees 2,5 uur langzaam pruttelen. Roer tussendoor wel het vlees door.
Na 2,5 uur is de saus wat ingedikt, het vlees mals en klaar om te serveren!
Serveer ouderwets met een portie aardappelen of rijst en rode kool, genieten!


Laat je me weten als je dit stoofpotje hebt gemaakt? Tag me in je bericht, ben benieuwd wat je er van gemaakt hebt! #vindikleuk

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: