Avocadosoep

Avocadosoep, ik wist niet dat er zo’n makkelijke soep bestond maar echt. Binnen no-time en met maar een paar ingrediënten heb je deze avocado soep klaar. Naast dat het snel klaar is, smaak het ook nog eens heerlijk en romig.

Afgelopen vrijdag zou ik met mijn vriend een 3 gangen menu thuis maken. We hadden het al helemaal bedacht. Avocadosoep, verse zalm in bladerdeeg en creme brulee. Helaas kreeg ik vrijdag middag ineens migraine tot zaterdag ochtend en het is helaas nog steeds niet helemaal weg. Je moet je voorstellen, dat je hoofd uit elkaar knalt, misselijk, geen trek en je wilt het liefst alleen maar slapen in een donkere ruimte. Onze avond was dus ineens mislukt, balen. We hadden wel alle ingrediënten al in huis dus heb ik gister middag lekker avocadosoep gemaakt en hebben we er alsnog van genoten!

Wat heb je nodig voor 4 kommen?

  • 2 avocado’s
  • 1 ui
  • 1 liter bouillon
  • 2 el roomkaas of kookroom
  • 2 takjes basilicum en peterselie
  • Eventueel peper/sambal

Als eerste snipper je de ui en bak je dit kort aan in een soeppan. Voeg een 1 tl sambal en de kruiden toe en blus af met de bouillon. Snijd de avocado door de helft, haal de pit eruit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes en voeg toe aan de soep. Blend direct de soep, ik deed dit met een staafmixer. Laat daarna heel even kort koken, voeg 2 el roomkaas toe (vind ik zelf lekkerder maar een scheut kookroom kan ook!), doe heel kort de staafmixer er nog doorheen en je soep is klaar! Zo simpel en zo lekker.

Wil je er graag een krokantje bij? Maak zelf deze bladerdeeg stengels met parmaham of rooster wat bacon en snijd het in kleine stukjes voor erboven op.

Heb je liever zin in een andere soep? Kijk dan eens bij mijn receptenindex hier staan nog veel meer soepen.

Laat je me weten als je deze soep hebt gemaakt? Tag me in je bericht, ben benieuwd wat je er van gemaakt hebt! #vindikleuk

PS: de zalm was trouwens fantastisch… helaas vanwege de migraine geen mooie foto kunnen maken dus het recept maken we snel opnieuw en dan deel ik hem met jullie!

Advertentie

Eén reactie op “Avocadosoep”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: