Eiwitrijke spinazie pannenkoekjes

Tegenwoordig zie je steeds vaker ontbijtjes met groenten erin. Omdat extra groenten eten goed voor je is en het best simpel is om dat aan je ontbijt toe te voegen. Zo kun je natuurlijk een omelet maken met cherry tomaten en spinazie maar je kunt ook de spinazie door je pannenkoekenbeslag mixen en er pannenkoekjes van bakken! Want extra aandacht geven aan je ontbijt, opmaken ervan vinden veel mensen leuk.

Ontbijt is mijn favoriete gerecht, al probeer ik doordeweeks licht te ontbijten in verband met zittend beroep. Gezond eten betekend natuurlijk niet calorie arm! Vanmorgen had ik dus extra zin aandacht te geven aan mijn ontbijt, ik had nog spinazie in de koelkast en het leek me wel leuk om jullie extra inspiratie te geven om te ontbijten met groenten.

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 2 eieren
  • Scheutje magere melk
  • 30 gram havermout
  • 2 flinke handjes verse spinazie
  • 10 gram eiwit poeder (optioneel, als je dit weg laat zou ik wat honing toevoegen of een geprakte banaan!)
  • Optioneel: banan, kwark en kokos

Voeg alles toe in een mixer (of blender) en blend het. Zet een koekenpan op het vuur en bak continu 3 pannenkoekjes. Stapel de pannenkoekjes op een bord. Als het beslag op is maak je de pannenkoekjes af met wat fruit en zuivel. Ik koos voor baan, kwark en kokos maar je zou ook wat eigengemaakte jam kunnen toevoegen met blauwe bessen. Iets zoets naast de hartige pannenkoekjes vind ik zelf het lekkerst!

PS: Ik voeg zelf de eiwitpoeder toe om extra eiwit aan mijn ontbijt toe te voegen. Ook zit er een vanille smaakje aan. Als je er voor kiest dit weg te laten, is het wel lekker om bijvoorbeeld een geprakte banaan eraan toe te voegen zodat het beslag iets zoeter wordt.

Laat je me weten als je deze pannenkoekjes hebt gemaakt? Tag me in je bericht, ben benieuwd wat je er van gemaakt hebt! #vindikleuk

Simba wou ook graag een hapje ;-)

Advertentie

2 Reacties op “Eiwitrijke spinazie pannenkoekjes”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: