Power frambozenjam met chiazaad

Frambozen zijn gezond en bevatten diverse vitaminen en mineralen. Denk aan vitamine C, mangaan, magnesium, koper, kalium en de vruchten zijn rijk aan vezels. Er zit ook een bepaalde stof in die het spierherstel bevordert na fysieke inspanning. Het fruit heeft een sterke antioxidantwerking, veel meer als kiwi en de tomaat.

Frambozen zijn rijp het lekkerst, zoet, sappig en zacht. Maar wat kan je er allemaal mee?Je kan er een coulis van maken of een mouse, als versiering op de taart of als snack. Dit maal heb ik een frambozenjam gemaakt met chiazaad. Benieuwd naar het recept?

Wat heb je nodig voor één kleine weckpot:

  • 250 gram frambozen (diepvries of vers)
  • 2 el chiazaad
  • 1 el agavesiroop
  • 1 tl vanille extract
  • Snufje zout en kaneel

Plaats een steelpan op het vuur (laag vuur) en voeg hier de frambozen in. Roer rustig door, wanneer er wat meer sap in de pan komt voeg je het chiazaad toe. Blijf het rustig door roeren en let op dat het vuur niet te hoog staat. Laat het 5 a 10 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de agavesiroop, vanille extract, snufje kaneel en zout toe en zet het vuur uit. Roer even alles door elkaar en plaats het in een schone weckpot. Zet het op de kop en laat het afkoelen, als het afgekoeld is kan je het in de koelkast zetten. Ik heb het een nacht laten staan in de koelkast.

Ik heb bij dit recept chiazaad gebruikt omdat dit dezelfde werking heeft als gelatine als het nat wordt. De chiazaadjes zorgen er dus voor dat het de dikte krijgt van de jam. Als je het dus wat dikker wilt of juist niet speel dan met de chiazaadjes, voeg wat meer toe als je het wat compacter wilt en andersom als je de jam wat vloeibaarder wilt.

Tips om de jam te gebruiken:
Voor op de pannenkoek, door de yoghurt, op brood,  bij scones e.d.
De jam is 1 week houdbaar in de koelkast.

Advertentie

7 Reacties op “Power frambozenjam met chiazaad”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: