Top 5 favorieten fruit, what’s yours?

Fruit, wie is er niet gek op? Er is zoveel fruit te koop. Ga maar eens naar de markt en zoek eens fruit die je nog nooit hebt gehad, proef het en zoek op wat er allemaal inzit. Ook ik doe dat graag, ik weet zeker dat er nog fruit bestaat wat ik niet geproefd heb. Natuurlijk heb ik ook een favorieten top 5  fruit lijstje en deze wil ik graag met jullie delen. 

Ik ben benieuwd wat jouw favorieten fruit zijn, laat je het me weten in de comments hieronder?
1. Bananen
Nummer één, dik nummer één. Bananen blijft echt mijn favorieten fruit. Je kan er veel mee, het is makkelijk mee te nemen, vult en smaakt heerlijk. Boterham met banaan en pindakaas is mijn favoriete beleg, echt onmisbaar.
In een vorige blog vertelde ik je alle details over bananen, dus ben je benieuwd waarom bananen zo gezond zijn? Klik dan hier! 
2. Aardbeien 
De kleur werkt natuurlijk ook mee maar aardbeien staan bij mij op nummer 2. Jammer genoeg is het wel een stuk duurder fruit en moet ik ook zeggen dat ik dit eerder in de zomer eet dan in de winter. Een handje aardbeien bevat weinig callorieën, boordevol vitamine C wat goed is voor o.a. je weerstand. Daarnaast zit er ook foliumzuur en kalium in.
3. Verse vijgen
Eerst at ik alleen maar de gedroogde vijgen. Net zoals de gedroogde dadels, met een suiker randje. Lekker op kauwen als tussendoortje maar sinds ik de medjool dadels ken en ook de verse vijgen ontdekt hebt laat ik het gedroogde fruit met suikerlaagje toch links liggen. Nog nooit verse vijgen gehad? Echt een aanrader. Je eet het fruit net zoals een nectarine, met schil en al en er zit geen pit in. In vijgen zitten enorm veel vezels wat goed is voor je spijsvertering.
Last van keelpijn? Het schijnt een traditioneel medicijn te zijn hier tegen.
Vind je een vijg eten los nou niks? Hier vind je een heerlijk recept met geitenkaas.
PS: koop altijd gerijpte vijgen, nadat ze eenmaal geplukt zijn rijpen ze niet meer verder.
4. Mango
Vers of dieprvies, mango is ook een van mijn favorieten. Heerlijk door een smoothie of door een avond maaltijd verwerken. Mango kan je op vele manieren toevoegen maar is natuurlijk los ook goed te eten alleen is het wel een rotwerk om een verse mango te snijden, als je eenmaal onder de knie hebt is het een eitje.
In de mango zitten veel mineralen en vitamines. Maar ook calcium, kalium, vitamine E, ijzer, zink en koper. Klinkt als een power fruit of niet? Klik hier voor een heerlijke mango smoothie.
5. Frambozen
Nummer 5, de laatste van mijn top 5. Frambozen, net zoals de aardbeien eet je dit sneller in de zomer. Toen wij nog in ons appartement woonde, daar hadden we een ruim dakterras met een grote frambozenplant. In de maand juli en augustus kwamen hier verse vruchten af, wat was dat lekker zeg! Helaas hadden de wortels zich zo gewurmd in de grond dat we de plant daar hebben achtergelaten. Vers fruit is het lekkerst natuurlijk. Toch koop ik graag diepvries frambozen, net zoals de diepvries mango makkelijk door de smoothie of door je yoghurt.
Ook in frambozen zitten veel vitamines, mineralen en bevatten deze kleine vruchtjes ook veel vezels. Inslaan zou ik zeggen! Klik hier voor een zelfgemaakte frambozenjam.
Dit was alweer mijn top 5 favorieten fruitjes, met daarbij een passend recept. Ik moet toegeven dat het lastig was deze top 5 te maken. Buiten deze top 5 eet ik namelijk ook ander fruit.
Denk aan, sinaasappelen, kiwi’s, kaki’s, appels, peren, mandarijnen, ananas, citroen, blauwe bessen etc. een netje mandarijnen is natuurlijk makkelijk mee te nemen, vaak in de aanbieding en dat speelt natuurlijk ook mee want een bakje verse aardbeien in de winter? Kies ik toch voor diepvries of een paar sappige peren.
Wat zijn jou favorieten? Ik ben benieuwd. 

  IMG_0803-1

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: