Groenten-spread voor op brood

Soms heb je van die dagen dan stroom je over met ideeën en soms duurt het weken voor je denkt dat ga ik maken, daar heb ik zin in, dit vind ik echt leuk. Herkennen jullie dat ook? Gister had ik een dag dat ik van alles had bedacht en toevallig veel ingrediënten al in huis had dus ook zo klaar gemaakt had. Gister heb ik een groenten-spread gemaakt. Ik ben gek op brood, crackers, rijstwafels etc. maar vaak gaan hier combinaties op die niet altijd even gezond zijn. Deze groenten-spread is en lekker maar ook gezond. Lekker voor op een toastje, op een boterham of als dip.

Wat heb je nodig voor 1 kleine weckpot groenten-spread?

  • 2 koffie kopjes (diepvries) doperwten
  • 2 el Grieke yoghurt
  • 1 halve limoen uitgeperst
  • Zout en peper
  • Halve avocado (liefst rijp)
  • Beetje sambal

Ontdooi de doperwten, voeg hier de rest van de ingrediënten bij en mix het met een staafmixer. Proef ondertussen de spread en voeg eventueel nog wat extra zout of peper toe voor smaak. Zelf heb ik een beetje sambal erbij gedaan voor een lekkere bite, alleen doen als je er van houdt!

Al een keer mijn andere dips geprobeerd? Feta paprika dip is ook erg lekker of de frambozenjam met chiazaad!

 

Advertentie

4 Reacties op “Groenten-spread voor op brood”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: