It’s a boy muffins!

Overduidelijk hè, de foto? Afgelopen maand hadden we een baby shower. Iedereen nam wat lekkers mee en we wisten gelukkig al wat het ging worden vandaar ook de kleur blauw! Het ziet er feestlijk uit en het is een makkelijk recept, daarom wil ik het graag met jullie delen. Het recept is makkelijk aan te passen want je kunt de blauwe kleurstof ook weglaten of vervangen voor roze of andere kleuren (want deze muffins kunnen ook zeker bij een high tea of als traktatie!)

Ik heb 18 muffins gemaakt, het recept kun je ook door de helft doen of juist verdubbelen voor meer!

Voor de muffins:

 • 450 gram bloem
 • 1,5 tl bakpoeder
 • 150 gram kristalsuiker
 • 150 ml zonnebloemolie
 • 225 ml halfvolle melk
 • 3 eieren
 • snufje zout
  Voor de topping:
 • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
 • 125gram witte chocolade
 • 50 gram poedersuiker
 • 3 tl blauwe kleurstof
 • Gekleurde spikkels

We beginnen met de muffins. Zorg dat de producten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef de bloem in een kom en voeg een snufje zout en bakpoeder toe. Klop de eieren in een andere kom, voeg de melk, olie en suiker hier aan toe. Voeg stap voor stap het mengsel toe aan de bloem. Meng rustig door, dit kan gewoon met een houten lepel. Niet hard kloppen dus. Als alles gemend is dan verdeel je het mengsel. Ik gebruik een muffin blik, hier zitten 9 muffin vormpjes in. Ik heb het dus in 2 x moeten bakken.

De muffins bak je in ongeveer 20 minuten. Haal ze daarna uit de oven en laat afkoelen.
Ondertussen kun je de topping klaarmaken. Het is belangrijk dat de roomboter op kamertemperatuur is, snijd de boter in blokjes en als het te koud of te hard is, doe het dan 10 seconden in de magnetron zodat het wat zachter wordt (het mag NIET smelten!).
Klop de boter op, ongeveer 10 minuten. Je ziet op een geven moment de boter ‘wit’ worden. Als je een keukenmachine hebt waarbij je een stand kunt aanzetten, kun je ondertussen de witte chocolade au bain marie smelten. Zo niet, dan eerst de boter opkloppen en daarna de chocolade smelten. Laat de chocolade heel even afkoelen (test met je vinger of het lauw is geworden, als het nog warm/heet is dan laten afkoelen tot lauw/kamertemperatuur). Voeg de poedersuiker toe aan de boter, daarna beetje bij beetje de gesmolten witte chocolade. Klop goed door en als laatste voeg je de blauwe kleurstof toe. Doe de crème in een spuitzak en kies een spuitmondje uit. Maak mooie toefjes op de muffin, strooi de gekleurde spikkels erover en klaar!

PS: Merk je dat de crème best zacht is, doe het dan wel in de spuitzak maar zet het heel even in de koelkast zodat het wat harder kan worden en mooier toefjes kan spuiten.

TIP voor de crème maar ook beslag van de muffin: de ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn, is dit niet het geval is de kans groot dat het gaat schiften. Dit is zonde, soms wel op te lossen maar leuk is anders. Dus ga niet te gehaast aan het werk, ook de witte chocolade goed laten afkoelen anders is er kans dat het mis gaat….

Ik maakte de muffins een dag van te voren en bewaarde de muffins in de koelkast!

Laat je me weten als je deze muffins hebt gemaakt? Tag me in je bericht, ben benieuwd wat je er van gemaakt hebt! #vindikleuk

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: