Blauwe bessen cheesecake swirl

Deze blauwe bessen cheesecake lijkt heel erg op de frambozen swirl.. maar.. de blauwe bessen zorgen er echt voor dat het een ander taartje is! I love cheesecakes en mijn lijst is zo lang met allerlei cheesecakes die ik wel eens zou willen maken. Dit was er één van.

Deze cheesecake gaat de oven in. Er bestaan ook no bake cheesecakes. Er zitten wel wat haken en ogen aan een cheesecake uit de oven. De temperatuur moet goed zijn, het beslag niet te lang door roeren enz. Maar in mijn recept omschrijf ik de tips en dan gaat het je zeker lukken!

Ik neem jullie snel mee naar het recept! Wat heb je nodig voor een springvorm van 24cm?

  • 200 gram biscuits
  • 90 gram roomboter
  • 600 gram roomkaas (kamertemperatuur)
  • 4 eieren (kamertemperatuur)
  • 150 gram suiker
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 50 gram witte chocolade
  • 200 gram blauwe bessen
  • Optioneel: verse slagroom

Haal vast de roomkaas uit de koelkast zodat het op temperatuur kan komen.

Daarna verkruimel je de biscuits, doe dit in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje of magnetron en voeg toe. Bekleed de springvorm met een vel bakpapier en smeer de randen met een beetje boter in. Verdeel de biscuit over de bodem en druk met de bolle kant van de lepel de biscuits aan. Zet de springvorm in de koelkast.

Doe 1/3e van de blauwe bessen in een steel pannetje. Voeg een klein beetje water en suiker toe. Roer door, laat heel even kort koken en haal van het vuur en doe de sap in een kommetje(met een zeef) zodat het kan afkoelen.

Verwarm de oven voor op 140 graden. Snijd de witte chocolade in kleine stukjes en smelt au bain marie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Doe de roomkaas in een kom en voeg de suiker, vanille suiker toe, meng dit met een spatel(geen garde). Voel of de witte chocolade ondertussen is afgekoeld, zo ja kun je het toevoegen. Let op, beetje bij beetje toevoegen. Als alles erbij zit, voeg je 1 voor 1 de eieren toe.

Doe de roomkaas in een kom en voeg de suiker, vanille suiker toe, meng dit met een spatel(geen garde). Voel of de witte chocolade ondertussen is afgekoeld, zo ja kun je het toevoegen. Let op, beetje bij beetje toevoegen. Als alles erbij zit, voeg je 1 voor 1 de eieren toe.

Haal de springvorm uit de koelkast. Leg 2/3e van de blauwe bessen op de bodem. Schenk de cheesecake vulling erover. Let op, tijdens het schenken verdeel je gelijk het mengsel. Je kan namelijk niet gaan roeren i.v.m. de blauwe bessen.

Verdeel wat thee lepel druppels over de bovenkant en ga met een sate prikker door de druppels heen. Dit geeft de swirl effect.

Plaats een ovenschaal met water in de oven en plaats de cheesecake op een oven rekje. De cheesecake bak je in 60 minuten. Ondertussen niet de oven openen. Na 60 minuten doe je een ovenwand tussen de ovendeur en laat je de cheesecake verder op temperatuur komen. Dit doe je ook ongeveer een uur, daarna een uur op het aanrecht en uiteindelijk 3 uur in de koelkast. Dit doe je om schreuren te voorkomen.

Serveer de cheesecake met verse slagroom!

Laat je me weten als je deze cheesecake hebt gemaakt? Tag me in je bericht, ben benieuwd wat je er van gemaakt hebt! Gebruik de #eefjesfinest

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: