Espresso tulband met cacao

Het leek me leuk om een keer een tulband recept te maken, keer wat anders dan een taart of een normale cake vorm. Je zou misschien verwachten, zo na de feestdagen, dat er wat gezonds online zou komen. Op mijn site staan genoeg gezonde recepten als je daar wel naar op zoek bent! Dit recept zou bijvoorbeeld heerlijk zijn op oudejaarsavond want je kunt er zo met 20 man van eten. De combinatie van espresso en cacao vind ik zelf top, vorige maand deelde ik ook een recept met koffie en chocolade maar dan in een cheesecake vorm, ook zeker een aanrader! Klik hier voor het recept.
Wat heb je nodig voor 1 tulband met espresso en cacao? 

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 el cacao
  • 1 espresso
  • 75 gram bruine basterd suiker
  • 75 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 3 el melk
  • 150 gram boter
  • Poedersuiker

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Zorg dat alle producten op kamer temperatuur zijn. Zet dus als eerste een kopje espresso zodat dit kan afkoelen. Daarna gaan we de boter samen met de bruine basterd suiker en kristalsuiker luchtjes kloppen. Als dit goed gemengd is voeg je 1 voor 1 de eieren toe. Schenk ondertussen de espresso in, let wel op dat deze goed afgekoeld is anders gaat het schiften!

Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel en cacao toe. Meng goed door en voeg als laatste 3 el melk toe. Schenk het mengsel in de tulband, mijn tulband hoef ik niet in te vetten, als je een harde vorm hebt dan wel even invetten met boter.
Zet de tulband voor 45 minuten in de oven.

Haal de tulband eruit, laat afkoelen en haal het uit de vorm. Strooi er wat poedersuiker overheen en klaar! Je kunt ervoor kiezen om nog wat verse slagroom erbij te serveren.

PS: Heb je geen tulband in huis? Een kleine taartvorm of een bakblik is ook mogelijk natuurlijk.

Laat je mij weten als je deze heerlijke espresso tulband hebt gemaakt? Deel je foto via Facebook of Instagram en tag me in de foto – eefjesfinest! Vind ik leuk!

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: