Cranberry compote

Cranberry compote hoort natuurlijk bij Kerst. Het is een makkelijk recept en je kunt het een week van te voren klaar maken! Cranberry compote kan goed bij koud of warm vlees maar het kan ook heel goed bij een dessert of bij je havermout pap in de ochtend!
Het recept wat ik met jullie deel is een basis recept. Je kunt zelf allerlei dingen aan toevoegen. Denk aan bijvoorbeeld: een kaneel stokje, schillen sinaasappel, een beetje rode port, honing in plaats van kristalsuiker. Aangezien ik de cranberry compote heb gemaakt voor de familie heb ik een basis recept aangehouden omdat ik niet weet of iedereen het met bv kaneel lekker zou vinden. In het recept zal ik aangeven waar je eventueel iets kan toevoegen.

Wat heb je nodig voor een weckpot? 

  • 250 gram cranberry’s (voorkeur vers maar diepvries kan ook)
  • 140 gram suiker
  • 180 ml water
  • Sap van een halve citroen

Zet een steelpan op het vuur en doe daar de suiker, water en citroensap bij in. Als het gaat koken voeg je de cranberry’s toe. Als je nu iets extra’s er aan wilt toevoegen kun je dat nu doen bv: kaneel, port, sinasappel schil.

Wacht tot het zachtjes kookt, zet het vuur laag maar het moet blijven koken ondertussen! Roer regelmatig door. Na ongeveer 20 minuten merk je dat de cranberry’s geknapt zijn of deels. Ook merk je dat het wat dikker aan het worden is. Belangrijk is om er nu bij te blijven want het wordt nu snel dikker. Roer goed door en zet het vuur laag als het de dikte heeft bereikt die jij wenst.

Zelf heb ik ondertussen een weckpotje een paar minuten gekookt in water (dan is het weckpotje echt goed schoon en blijven de producten langer houdbaar). Als de cranberry compote klaar is doe je het in een weckpot, afsluiten, afkoelen en als het afgekoeld is plaats je het in de koelkast!

Als je de cranberry compote wilt gebruiken, roer dan heel kort even door.
Geniet ervan!

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: