Chorizo bladerdeeg hapjes

Een simpel en lekker hapje, voor bij een borrel bijvoorbeeld. Bladerdeeg hapjes zijn lekker en makkelijk om te maken. Heb je binnenkort een borrel of vind je het leuk om in het weekend zelf iets te maken dan de standaard toastjes? Dan is dit iets voor jou!
Bladerdeeg is zoals iedereen waarschijnlijk weet niet heel gezond. Je hebt tegenwoordig ook volkoren bladerdeeg of je kunt eventueel zelf iets maken. Omdat wij dit af en toe maken neem ik gewoon bladerdeeg want, dat blijft wel het lekkerste!

Wat heb je nodig voor 15 rolletjes? 

  • 3 blaadjes bladerdeeg diepvries
  • 5 plakken chorizo worst
  • 2 handjes geraspte kaas
  • Paprika poeder
  • 1 tl sambal

Verwarm de oven op 190 graden.
Leg een bakpapier op een oven rekje en leg daar 3 blaadjes bladerdeeg, leg ze over elkaar (zoals dakpannen). Leg daarop de chorizo plakken, daarop de geraspte kaas en paprika poeder. Verdeel de sambal een beetje. Rol de bladeren op en snijd met een scherp mes rolletjes. Leg die op de platte zijde op het bakpapier en bak de rolletjes af op +/- 20 minuten.

Zin in iets anders?
De chorizo worst kun je heel makkelijk vervangen, denk bijvoorbeeld aan een andere worst, of haal de geraspte kaas weg en voeg wat geitenkaas toe met zongedroogde tomaat. Bladerdeeg hapjes zijn eenvoudig en vaak erg lekker, heel wat toppings zijn lekker bij bladerdeeg!

Wie weet is dit recept ook iets voor jou:

Bladerdeeg hapje met vijgen en geitenkaas

Simpele pizza snacks van bladerdeeg

Laat je me weten als je deze snacks hebt gemaakt? Tag me in je bericht, ben benieuwd wat je er van gemaakt hebt! #vindikleuk


Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: