Teff pap met banaan & pindakaas


Teff, heb jij er wel eens van gehoord? Ik ken teff al een paar jaar en ik blijf er fan van. In dit artikel schrijf ik wat Teff is en wat je ermee kan. Naast havermout is dit een van de graan producten die ik gebruik voor mijn ontbijt of baksels. Ik blijf fan van een simpel papje en maak daarom in de ochtend regelmatig havermout pap of teff pap. Teff ligt iets minder zwaar op de maag bij mij, maar geeft me wel een verzadigd gevoel voor een paar uur. Helemaal op dagen waarbij ik sport eet ik teff!

Aangezien teff nog niet bij iedereen bekend is deel ik met jullie een heerlijk ontbijt recept. Teff pap kan heel simpel gemaakt worden, net zoals havermout, beetje melk erbij en kook het kort. Ik voeg zelf ongeveer 2 ingrediënten eraan toe om wat extra smaak te geven en meer voedingswaarde te creëren in mijn ontbijt. In het weekend doe ik vaak iets extra’s, zoals dit recept:

Wat heb je nodig voor 1 persoon ontbijt teff?

  • 40 gram teff
  • 200 ml melk (water is ook mogelijk)
  • 1 banaan
  • 1 blokje pure chocolade
  • 1 tl kokos
  • 1 tl pompoenpitten
  • 2 tl pindakaas

Voeg de melk en teff samen in een klein steelpannetjet, roer goed door, je merkt dat het dan al snel papperig is (zonder dat het warm is, dit is anders dan bij havermout). Verwarm het op laag vuur, als het begint te koken zet je het vuur uit en schenk je het in een kommetje.
Snijd de banaan in plakjes en voeg toe, net zoals de kokos, pompoenpitten en pindakaas. Snijd de pure chocolade in kleine blokjes en strooi eroverheen. Je ontbij is klaar, genieten maar!

PS: heb je liever andere toppings of extra fruit? Laat dan de chocolade weg en voeg extra blauwe bessen toe etc.

Laat je me weten als je dit ontbijtje hebt gemaakt? Tag me in je bericht, ben benieuwd wat je er van gemaakt hebt! #vindikleuk

 

Advertentie

2 Reacties op “Teff pap met banaan & pindakaas”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: