Teff, wat is het en wat kan je er mee?

Teff, ik eet het graag. Vorig jaar las ik artikel over teff in een hardloopblad. Het sprak me aan en ben het gelijk gaan gebruiken. Het is even wennen, als je bijvoorbeeld brood of havermout gewend bent maar met de juiste ingrediënten en kruiden kan je heerlijke gerechten maken. Het voordeel van Teff is dat het glutenvrij is, dat is natuurlijk een voordeel voor veel mensen. Teff is een bron van vezels, ijzer, vitamines en mineralen. Een superfood kan je wel zeggen. 

Teff komt uit Ethiopië, ze zeggen ook dat door dat de Ethiopiërs veel Teff eten ze daarom zo snel zijn. Zou het? Uitproberen maar zou ik zeggen. Voor sporters is Teff ieder geval heel goed, de voedingstoffen in Teff helpen het vet sneller te verbranden, het geeft een vol gevoel en door het hoge ijzergehalte in Teff zal je sportpresentatie en uithoudingsvermogen beter worden.
Teff is nog niet zo bekend in Nederland maar zijn in meerdere biologische winkels te koop, online bestellen is ook mogelijk. Je kan teff als graan kopen maar ook als meel. Je hebt ook teff ontbijt dat is een combinatie met boekweit, mais en teff, ook glutenvrij.

Genoeg hierover, wat kan je er mee? In Ethiopië wordt het gebruikt als injera, lijkt op een crêpe. Je kan Teff zien als elk ander meel / graan, dus je kan eigenlijk alles maken waar normaal ook meel in zit. Zoals:

  • Bananenbrood
  • Koekjes
  • Wraps
  • Pannenkoeken,bv; 1 ei, scheutje melk en 30 gram Teff
  • Pizza’s
  • Bodem van hartige taart en noem maar op.


Mugcake met teffmeel klik hier voor recept

Ook kan je een ontbijt shake maken met melk, banaan en Teff. Of gewoon een simpele Teffpap? Heerlijk met melk, wat honing en stukjes banaan. De Teff korrels kan je net zoals rijst gewoon mee koken en bij het diner serveren.

Op de hoogte blijven van de laatste posts? Eefjesfinest is ook op instagram, Facebook en twitter! 

Advertentie

2 Reacties op “Teff, wat is het en wat kan je er mee?”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: