Mugcake van teffontbijt met fruit en Griekse yoghurt

Zoals jullie weten ben ik dol op hardlopen.
Laatst heb ik in het Run2day blad gelezen dat de Kenianen dagelijks teffmeel eten, in combinatie van pannenkoekjes of andere gerechten. Het schijnt dat teffgraan het verschil kan maken, zelfs met de 5 of 10 km. Of het zo is, geen idee, het sprak mij in ieder geval wel aan.

Vorige week heb ik teffontbijt van Zonnatura gekocht, het is niet 100% teffmeel maar in combinatie met mais, boekweit en rijst is het wel glutenvrij! Teffontbijt is nog niet erg bekend volgens mij want het was moeilijk te vinden in de supermarkt. Je kan teffontbijt / teffmeel ook als vervanging van ander meel gebruiken. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik wel een periode heb moeten wennen aan mijn havermout papje en welke nou echt lekker was en niet. Het zelfde geld bij teffontbijt. Als je een papje maakt is het wel aan te raden om er lekker fruit of andere dips door heen te doen want het heeft eigenlijk geen/neutrale smaak.
Ik ben dol op mugcake, stevig ontbijt en je kan uren mee vooruit. Ik maak de mugcake altijd met havermout maar ik heb dit dus nu vervangen door teffontbijt. Teffontbijt via deze weg smaakt prima. Vult goed, banaan van de mugcake komt goed naar voren en een fijne structuur.

Wat heb je nodig voor een 1 mugcake van teffontbijt?

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • Snufje kaneel
  • 4 / 5 eet lepels teffontbijt
  • Fruit
  • Griekse yoghurt
  • Boter

IMG_7775

Vet een kommetje in met boter. Prak de banaan zodat het smeuïg is, klop het eitje erdoorheen en voeg kaneel en teffontbijt toe. Roer dit goed door en doe het in het kommetje. Doe het bakje 1.30 min in de magnetron en haal het eruit. Kiep het om op een bord, pas wel op het bakje kan heet zijn. Schep er wat Griekse yoghurt naast, snijd wat fruit voor erbij. Enjoy!

De mugcake valt goed bij mij, minder last van mijn darmen als havermout mugcake. Toevallig vandaag ook een persoonlijk record gerend maar of dit door de teffontbijt komt dat weet ik niet… :-)

Advertentie

8 Reacties op “Mugcake van teffontbijt met fruit en Griekse yoghurt”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: