Bananenbrood met kaneel stukjes appel

Tijd terug had ik ook al een recept van bananenbrood op mijn blog geplaatst. Dit keer heb ik een andere variant gemaakt. Het is heel makkelijk en gezond.
Ik maak het regelmatig en snijd het in plakken, gaat de vriezer in en zo heb ik mijn tussendoortje voor het werk. Maar het kan ook voor in het weekend, paar plakken als ontbijt of net voor het hardlopen, warm is namelijk wel het lekkerst.

Wat heb je nodig  voor 1 bananenbrood?

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1 tl baking soda
  • 75 gram havermeel
  • 75 gram speltmeel
  • Kaneel naar smaak
  • Snufje zout
  • 1 appel naar keuze
  • 1 el kokosolie

Verwarm de oven op 175 graden.
Prak de bananen en voeg de eieren toe, roer dit door met een vork. Om het extra goed gemixed te krijgen is een staafmixer handig. Voeg beide meel soorten bij elkaar in een andere kom, voor havermeel heb ik havermout in de keukenmachine fijn gemaald. Voeg hierbij de bakingsoda en kaneel toe. Zelf ben ik gek op kaneel dus ik voeg vaak wel een goede tl toe. Voeg het meel bij de bananen mix toe en roer dit goed door elkaar. Voeg wat zout toe. Verwarm de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes. Voeg de appel bij het mengsel. Als de kokosolie helemaal vloeibaar is voeg dit dan ook bij het mengsel toe en roer goed door elkaar.

Doe het bakpapier in de bakvorm en giet het mengsel in de bakvorm. Plaats het in de oven voor ongeveer 40 a 45 minuten. Kort laten afkoelen en genieten van je bananenbrood. Je kan ook de plakjes invriezen voor een heerlijke snack tussen de middag.

Enjoy!

FullSizeRender (2)

Advertentie

5 Reacties op “Bananenbrood met kaneel stukjes appel”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: