5 x diverse soorten bananenbrood

Bananenbrood, een favorieten snack onder velen. Bananenbrood is zoals je kan raden van bananen gemaakt maar je kan er behoorlijk veel variënten van maken. Uiteindelijk is mijn favoriet bananenbrood met kaneel en appel. Maar er zijn nog veel andere recepten die ook de moeite waard zijn om eens te maken. Daarom deel ik met jullie mijn 5 favorieten bananenbrood van mijn site.

 1. Bananenbrood met appel.
  We starten met mijn favoriet. Het is ook mijn eerste bananebrood recept die ik geplaats heb op mijn blog. Dit recept maakte ik wekelijks, na het bakken nam ik een plakje. Warm is het namelijk het lekkerste. Daarna sneed ik het brood in plakken en verpakte ik het in folie en deed ik het in de vriezer zodat ik elke dag een snack had om mee te nemen.
 2. Bananenbrood met teff en cacao 
  Dit brood heb ik o.a. met teff gemaakt. Teff is populair onder hardlopers, als je het nog niet kent, je kan het hier bestellen.
 3. Bananenbrood met pure chocolade en pindakaas 
  Over deze combinatie hoef ik denk ik weinig te vertellen. Zo lekker!!! Boven op heb ik een banaan nog over de helft verdeeld. Maakt het extra lekker.
 4. Bananenbrood met griekse yoghurt en aardbeien 
  Dit keer is het een recept waar griekse yoghurt aan is toegevoegd. Hierdoor is het structuur net anders. Leuk en lekker voor de afwisseling.

 5.  Bananenbrood met rood fruit
  Dit recept lijkt op nr. 1. In plaats van appel heb ik nu rood fruit toegevoegd.

Bij alle recepten heb ik diverse soorten meel gebruikt. Houd er rekening mee dat je ongeveer 150 tot 300 gram meel gebruikt per brood. Ligt eraan hoe groot je het brood wilt maken. Je kan zelf varriëren in welk meel, je kan dus boekweitmeel, havermeel, amandelmeel, teffmeel of andere soorten gebruiken.

Wat is jouw favorieten bananenbrood recept?


Advertentie

Eén reactie op “5 x diverse soorten bananenbrood”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: