Het nieuwe jaar goed beginnen!

HAPPY NEWYEAR! De feestdagen zijn voorbij en 2018 is begonnen. Vandaag 1 januari, de dag waarbij veel mensen starten met een gezonder levensstijl en sport doelen. Ook is bekend dat meer dan de helft van deze mensen binnen een paar weken afhaken. Zonde eigenlijk want je begint er niet zomaar aan.

Je wilt gezonder gaan leven, maar wat is nou gezonder leven? Vaak zit er een gedachten achter, je bent aangekomen, je huid is onzuiver, je bent veel moe.. dus eigenlijk wil je heel graag beter gaan eten zodat je misschien wel afvalt, huid beter wordt, stuk energieker wordt. Op zich is dit haalbaar maar je moet wel een duidelijk plan voor je zelf maken, zonder plan gaat het heel moeilijk worden.

Voor mij houd een gezond levensstijl in:
– Gemiddeld 3 x per week sporten en maakt niet uit wat. Zelf doe ik aan boksen en loop ik regelmatig hard.
– Zoveel mogelijk puur eten. Wat houd dat in? Pakjes, zakjes vermijden net zoals de kant en klaar salades. Hier schreef ik eerder al een blog over, klik hier om er meer over te lezen!
– Volkoren producten eten, zoals volkoren brood, pasta’s maar ook havermout, teff en quinoa.
– Elke dag fruit en groenten eten, liefst 2 stuks fruit per dag en minimaal 200 gram groenten.
– Veel water drinken (a 1,5 tot 2 l per dag)
– Zoveel mogelijk zelf maken, zo maak ik ook mijn eigen tussendoortjes en als ik zin heb in wat lekkers maak ik ook het liefst zelf een cake of iets.

Houd ik dit 24/7 vol? Nee echt niet en dat kan ook niet! Je moet je zelf ook wel verwennen, doe dit alleen niet elke dag. Kies een moment uit in de week en maak dan ook een afweging. Zelf ben ik bijvoorbeeld gek op zoet maar ook op hapjes, ik geniet er dan extra van als ik het wel eet dan bijvoorbeeld iedere dag.
Daarnaast zijn ‘gezondere producten’  ook echt lekker als snack. Denk bijvoorbeeld aan groenten die je kunt dippen in hummus of tzatziki of een lekkere plak bananenbrood (i.p.v. een vette roomboter cake). En.. heb je zin in een patatje of pizza? Neem het dan gewoon maar denk: met mate!

Schrijf voor jezelf een paar punten op. Waar wil ik me ieder geval aan houden? Wat zijn mijn valkuilen? Deel dit met iemand, bijvoorbeeld een goede vriend of vriendin en steun + motiveer elkaar. Dit gaat je zeker helpen.

Ik heb een flinke lijst met recepten in mijn recepten index, waarvan 80% gezond. Neem daar een kijkje op en wie weet helpt het jou doelen te halen in 2018!

Succes!

 

img_1754-1 

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: