Bananenbrood met teff en cacao 

Wat heb ik het bakken van een bananenbrood gemist zeg! Vanaf januari aan het verbouwen en had de keukenmachine en het bakblik ingepakt. Met de gedachten dat ik die wel even kon missen. Ben toch maar alles gaan zoeken in de dozen want een keukenmachine is toch wel erg handig als je wat wilt gaan bakken. Dit keer heb ik een bananenbrood gemaakt met teff en een deel cacao. 

Wat heb je nodig voor het recept? 

  • 2 grote of 3 kleinere bananen 
  • 3 eieren 
  • 80 gram haver vlokken 
  • 70 gram teffontbijt 
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout en kaneel 
  • 2 el cacao 
  • 1 el kokos olie 
  • Een handje gemixte noten

Verwarm de oven voor op 175 graden. Voeg de haver vlokken en teff bij elkaar en mix het even in de keukenmachine. Zet het even apart in een andere kom. Doe de bananen in de keukenmachine en mix het. Voeg daarna de eieren toe zodat het een luchtig mengsel wordt. 

Voeg de bakpoeder, kaneel en zout toe bij het meel. Meng het samen met het bananenmengsel. Verdeel het mengsel in 2. Voeg bij een deel het cacao toe, meng dit door elkaar. Verwarm de kokosolie in een steel pannetje en verdeel dit over de 2 mengsels. 

Leg het bakpapier in het bakblik. Voeg eerst het mengsel met cacao toe. Zorg dat het netjes verdeeld is over de bodem. Voeg daarna het andere deel toe en verdeel dit ook. Breek een paar nootjes en strooi dit eroverheen. Bak het bananenbrood 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het daarna even afkoelen.

Geniet ervan! Warm is het bananenbrood wel het lekkerste. Maar ik snijd er ook graag plakjes van, verpak het in folie en vries het in. Als ik dan zin heb in een stukje haal ik het er van te voren uit. 

Advertentie

Eén reactie op “Bananenbrood met teff en cacao ”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: