Honing mosterd dressing voor salade

Lente, heerlijk seizoen om salades te eten. Niets lekkerder om zelf de dressing te maken en te genieten van je frisse salade. Zelf ben ik gek op honing mosterd dressing, in de winkel hebben ze hier genoeg keus in maar waarom zou je dat doen als het ook heel makkelijk zelf te maken is? Hieronder ga ik je uitleggen hoe je de dressing zelf maakt. 

Wat heb je nodig voor een grote salade? 

  • 4 el olijfolie
  • 1/2 eetlepel mosterd (mijn voorkeur is grove mosterd maar fijne mosterd kan ook prima)
  • 1 el honing
  • 1/2 eetlepel witte wijn azijn

Dit is de basis. Je kan ook kiezen om een flesje te maken zodat je in een keer een grote hoeveelheid hebt. Verdubbel het recept, als je toch wat meer wilt schenk je wat olijfolie bij en eventueel nog wat andere ingrediënten. Zelf maak ik de dressing a la minute omdat het een dressing is die snel klaar te maken is.

Doe de olijfolie in een kommetje en voeg daar de andere ingrediënten aan toe. Roer nu met een vork of een garde alles door, als het goed is krijg je een egaal geel/bruinig mengsel. Nu is de dressing klaar, je kan er nog van alles mee doen als je wilt. Zoals dille toevoegen, schepje pittige mosterd?

Meng de salade met de dressing en serveer er bijvoorbeeld walnoten, appel en kipfilet aan toe. Wat is jouw favoriete dressing? 

Meer op de hoogte blijven van Eefjesfinest? Volg me op Instagram! 

Advertentie

4 Reacties op “Honing mosterd dressing voor salade”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: