Risotto met champignons, oranje paprika en gehaktballetjes

Vanavond hebben we heerlijk gegeten, risotto met zelfgemaakte gehaktballen. Risotto kan je op diverse manieren klaar maken, dit keer heb ik het op een manier gedaan wat ik normaal niet doe. Dit was een stuk makkelijker en het was redelijk snel klaar. Risotto staat bekent om lange bereidingstijd maar dat valt echt mee. 

Wat heb je nodig voor 2 personen portie?

Voor de gehaktballen:

 • 250 gram mager gehakt
 • 1 el paneermeel
 • 1 ei
 • Beetje sambal en ketjap
 • 1 teentje knoflook
 • Peper

Voor de risotto:

 • 150 gram risotto rijst
 • 500 ml bouillon naar keuze, ik koos voor groente bouillon
 • 2 oranje paprika’s
 • 250 gram champignons
 • Beetje sambal, peper, paprika poeder
 • 1 ui
 • Evt. beetje room of geraspte kaas

Als eerste gaan we de risotto klaar zetten. Snipper de ui en fruit het aan in een kookpan/soeppan. Voeg daarna de rijst en alle kruiden toe. Roer goed door en laat het ongeveer 2 minuten zachtjes aanbakken. Snijd de paprika in kleine stukjes en de champignon in plakjes. Voeg dit ook toe en giet de bouillon in een keer erbij. Zet de deksel op de pan en laat het ongeveer 20 minuten koken. Roer tussendoor door. 

Doe de gehakt in een kom en prik het een beetje los met een vork. Voeg alle andere ingrediënten toe en roer alles door. Is het nog plakkerig? Voeg dan nog wat extra paneermeel toe. Rol een aantal balletjes ervan, houd je van kleine rol dan kleintjes of houd je van iets grotere dan wat groter. Hoe groter hoe meer tijd het heeft om gaar te worden.

Zet de koekenpan op het vuur en doe er wat boter of olijfolie toe. Ik koos voor olijfolie, bak hier de gehaktballen in ongeveer 5 a 7 minuten. Ik had een deksel op de pan gezet zodat de balletjes sneller gaar werden. Als het goed zijn de risotto en de gehaktballetjes tegelijk klaar. Wil je de risotto extra smeuïg maken? Voeg dan een beetje room toe of wat geraspte kaas. Ik heb hier zelf niet voor gekozen maar een beetje oude kaas past er zeker goed bij!

 

 

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: