Tips om de zomer gezond door te komen

img_4916-1

De zomer is echt begonnen, dat was wel te merken afgelopen weekend. Warm, zonnig weer. Daar horen ook zomerse gerechten bij, terrassen, drankjes en ga zo maar door. Ondertussen ben je flink aan het sporten maar wil je ook mee met alle lekkere en leuke dingen. Ik geef je tips om toch gezellig mee te doen op een redelijk ‘gezondere’ manier. 

BBQ:
– Een de tips is makkelijk om te doen maar uiteindelijk is het heel lastig om het toe te passen. Sausjes, als je gaat BBQuen zijn sausjes natuurlijk erg lekker erbij. Kan je echt niet zonder sausjes? Probeer ieder geval je sausjes zelf te maken dan weet je wat er in zit en het is waarschijnlijk een stuk minder vet dan de voorverpakte sausjes. Het beste is natuurlijk geen sausjes erbij te eten..
– Probeer niet gelijk het hele stokbrood op te eten. Neem lekker veel salade, zorg hier ook voor dat de dressing home made is of olijfolie met balsamicoazijn. Wacht daarna geduldig op de stukjes gemarineerde kip, biefstuk of kalkoenfilet. Vermijd varkensvlees zoals de worstjes en speklappen. Ga voor mager!
– Vis, leg wat stukjes vis op de BBQ. Gezond en mager wat wil je nog meer?

Terrassen:
Ja, dit is bij veel mensen echt lastig. Einde van de dag, met een paar vrienden het terras op! Zin in iets alcoholisch? Neem een wijntje maar neem er ook een glas water bij. Drink rustig en neem er 1 of 2. Als er hapjes bij komen, probeer er niet aan te komen. Hapjes en wijntjes = veel calorieën.
Ga je uit-lunchen of uit eten? Kies verstandig. Ga voor een huisgemaakt sapje, smoothie of water met bubbel. Kies ook verstandig uit de kaart.Ga voor een bouillon, salade, vegetarisch (vaak een gerecht met groenten) toch zin in vlees/vis? Ga voor witvis, kipfilet of biefstuk. Vraag of de saus apart geserveerd mag worden dan kan je zelf kiezen of je het wilt gebruiken.
Uiteindelijk zin in een dessert? Kies voor vers fruit.

Andere nuttige tips:
–  Drink voldoende water tussendoor. Maak het eventueel op smaak met wat citroen, limoen en/of munt. Onder receptenindex – drankjes staan ook diverse smoothies!
– Vermijdt sausjes of maak ze zelf. Zoals deze paprika-feta dip of tzatziki.
– Maak zelf maaltijdsalades, zoals deze couscous of met geitenkaas en appel. 
– Ga je uiteten of lekker BBQuen? Probeer dezelfde dag een workout te plannen of ga minimaal een half uur wandelen (achter elkaar).

Succes en.. Enjoy the summer! 

 

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: