Boekweit pannenkoek met banaan

Pannenkoeken, je maakt mij er echt heel blij mee! Sinds ik mijn eetpatroon heb omgegooid ben ik er achter gekomen dat je ook zeker pannenkoeken kan eten met een gezondere twist. Tuurlijk zijn de pannenkoeken die ik vroeger kreeg wel veel lekkerder maar met veel suiker en vetten. Geef mij nu maar een gezonde pannenkoek zoals een banaan-ei pannenkoek of deze boekweit pannenkoekjes! 

Wat heb je nodig voor 2 boekweit pannenkoeken?

  • 1 ei
  • 3 el boekweit meel
  • +/- 75 ml melk
  • 1 banaan
  • Frambozenjam met chiazaad, klik hier voor recept 
  • 1 el pindakaas
  • Snufje zout

Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Roer het ei, snufje zout, boekweit en melk goed door met een garde. De melk kan je beter rustig erbij schenken, kijk goed of het mengsel vloeibaar genoeg is. Je kan beter melk later nog toevoegen dan in een keer teveel.

Bak hier twee pannenkoeken van. Besmeer ze met pindakaas, snijd de banaan door de helft (in de lengte) en leg een halve banaan op 1 pannenkoek. Rol het op, snijd er stukjes van en serveer er frambozenjam bij.

Dit kan als ontbijt of lunch! Enjoy.

 

Advertentie

3 Reacties op “Boekweit pannenkoek met banaan”

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: