Thaise soep met kip en ei

Het ziet er helaas niet heel zomers uit maar de temperatuur is wel goed. We kunnen ieder geval zonder jas naar buiten, eind juni verwacht je eigenlijk 25+ graden maar helaas. Nog even geduld! Toch is het lekker om met dit weer een soepje te eten als avond eten. Dit keer maakte ik een Thaise noedelsoep met kip, ei en cashewnoten. De soep is snel gemaakt dus als je het druk hebt gehad is dit een perfecte maaltijd! 

Wat heb je nodig voor twee personen?

  • 1 liter kippenbouillon
  • 250 gram gerookte kip
  • 4 nestjes mie
  • 300 gram Thaise wok groenten
  • 1 prei
  • Een halve rode paprika
  • Een halve rode peper
  • 4 el ketjap manis
  • Handje cashewnoten ongezouten
  • 2 eieren

Maak de bouillon gereed in een grote pan, ik maakte het met 2 kippenbouillon blokjes. Zet ondertussen een andere pan op het vuur met water, hier kook je straks de mie in. Ik heb zelf een eierkoker via elektra dus mijn eitjes zijn zo klaar, maar als je dit niet hebt zet dan ook een klein pannetje op het vuur en kook de eieren naar wens.

Snijd de prei en rode paprika in kleine stukjes. Zet een koekenpan op het vuur met wat olie. Bak hier de prei en de wok groenten 2 minuten in. Voeg het daarna toe in de pan waar bouillon in zit. Kook ondertussen de mie af.

Snijd de kipfilet in blokjes en de peper snijd je heel klein. Let op dat de pitjes er niet bij zitten. Voeg het toe bij de bouillon en groenten. Maak op smaak met ketjap manis en eventueel wat extra zout of peper naar smaak.

Als de mie klaar is leg je dit als eerste op het soepbord. Schenk hier de soep overheen, verdeel er wat cashewnoten over. Snijd de eieren in vieren en leg het op het bord erbij. Je soep is klaar, genieten!

Voor de grote eters, een lekker stukje stokbrood kan er zeker bij!

 

Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: