5 x gezonde pannenkoekjes

img_5183Vroeger maar ook zeker nu kan je mij wakker maken voor pannenkoeken. Ik ben er mee opgegroeid, diverse keren in de maand aten wij pannenkoeken. Tuurlijk, lekker met spek, stroop, poedersuiker en ander zoet beleg. Ik kon er ook heel veel eten, echt heerlijk! 

Toen ik op mezelf ging wonen en uiteindelijk samen ging wonen maakte ik het niet zo vaak meer. Mijn vriend is er niet gek op, dus ja, voor je zelf een hele stapel maken doe je niet zo snel.
Tegenwoordig zijn de ‘gezonde’ pannenkoekjes erg hip. Als ontbijt, lunch of tussendoortje een paar. Op mijn blog heb ik diverse recepten staan en het leek mij leuk om dit te delen in een blog.
1. Pannenkoek gerold met banaan en jam
Maak 2 pannenkoeken, besmeer met pindakaas, leg er een banaan op, wat jam er boven en je hebt een heerlijk ontbijt!

Teffontbijt, in dit artikel kan je er meer over vinden, met banaan en ei. Een goede start van de dag.

Boekweitmeel, is ander meel dan bijvoorbeeld spelt of volkoren want boekweit is geen graan. Dus minder koolhydraten, zeker de moeite waard om een keer te maken!

Pannenkoekjes met pindakas, geweldige combinatie. Zeker het proberen waard. Teffontbijt kan je hier vervangen door bijvoorbeeld boekweitmeel of speltmeel.

Dit recpet staat sinds kort op mijn blog, het heeft namelijk even geduurd voordat ik het beslag zo kreeg dat de pannenkoekjes ook echt lekker werden. Ik heb er dus kwark doorheen zitten, extra eiwitten. Heerlijk ‘after workout’ ontbijt dus!

Elke ochtend druk? Geen tijd hiervoor? Je kan de pannenkoekjes ook de avond van te voren maken en in de ochtend kort opwarmen. En tja, het opmaken, hoeft natuurlijk niet heel netjes als je er ook geen foto van wilt maken, dus bakken maar!
Welke pannenkoekenrecept maak jij graag en waar eet jij het graag bij? #ikbenbenieuwd 
img_8403  IMG_7776
Advertentie

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: