BBQuen op een ‘gezondere’ manier

BBQuen, het seizoen is zeker aangebroken. Af en toe BBQuen vind ik zeker niet erg. Maar ik heb wel mijn voorkeur wat er dan op tafel moet komen. Je kan namelijk op diverse manieren BBQuen, vanuit vroeger uit ken ik de BBQ met de worsten, veel stokbrood en veel sausjes. Wist je dat je het ook op een gezondere manier kan doen en wat ook nog is heel lekker is? Het kost misschien iets meer tijd om sommige dingen voor te bereiden maar zeker de moeite waard. 

Afgelopen week hebben wij buiten de BBQ aangezet. Kies bij voorkeur vis, hoe lekker is het om een zalm te grillen? Kip is ook een goede keuze, uurtje in de marinade zetten en klaar voor de BBQ! Marinade is snel gemaakt: Ketjap, geperste knoflook, beetje sambal en klaar. Voorkeur voor meer vlees? Ga zelf aan de slag en maak zelf hamburgers.
Wat serveer je verder bij de BBQ? Een flinke salade. Maak de salade met bijvoorbeeld: feta, tomaat, komkommer, zelfgemaakte dressing (bijvoorbeeld honing-mosterd), paar pijnboompitten of pompoenpitten en de salade is klaar. Stokbroodje is altijd lekker, kies voor volkoren of spelt.
Groenten grillen is gezond en makkelijk aangezien je geen extra olie gebruikt tijdens het grillen. Snijd een courgette, 2 paprika’s en wat champignons in plakken en doe het in een bakje zodat je de groenten kan grillen op de BBQ!
Het lekkerste is om de groenten of kip in een lekkere saus te dippen, bedoel wie is daar niet gek op. Maak zelf de dips, er zijn zoveel verschillende recepten te vinden maar bijvoorbeeld tzatziki saus is makkelijk en snel gemaakt. Feta paprika dip kost iets meer tijd maar heerlijk voor op brood. Serveer citroen/munt water erbij en je BBQ is compleet.
Als toetje wordt er vaak ijs gekozen. Je kan als je genoeg tijd hebt zelf ijsjes maken, klik hier voor een recept. Als je na de BBQ nog tijd hebt is het ook lekker om bananenijs te maken met een heerlijk crunch. Het recept vind je hier. Geen zin in ijs? Maak fruit spiesjes, even grillen, eventueel een kokos sausje erbij en genieten maar.
Wat eet jij graag bij de BBQ? Nog tips? Ik ben benieuwd. 

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: